20. dubna 2015 • 21:06

Plzeňský kotel se odchýlil od akce fanoušků: Napálil Berbra i Baroše

Autor: iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nešlo jen o to, jestli Plzeň potvrdí roli lídra. Při utkání v Teplicích (0:0) se také čekalo, zda se její fanoušci připojí k akci, která sjednotila o víkendu příznivce prvoligových klubů. Na tribunách všech sedmi stadionů se objevil vzkaz místopředsedovi fotbalové asociace: Berbre, slyšet pravdu bolí?! Kotel Viktorie to nenechal bez odezvy, ale od jednotného sloganu se odchýlil.



U příznivců vedoucího týmu soutěže panoval největší otazník, zda vytáhnou transparent se stejným obsahem jako všichni ostatní. Berbr je totiž terčem kritiky kvůli vlivu na rozhodčí, kteří v této sezoně několikrát Plzni svými výroky Viktorii pomohli.

V průběhu prvního poločasu došlo v sektoru hostujících fanoušků na transparent, který se neshodoval s tím, co bylo vidět na jiných stadionech. Fanoušci Viktorie totiž vytáhli nápis - Berbr a Baroš jsou čůr*k. A po přestávce si pak už jen krátce zaskandovali výzvu pro svazového předsedu: Pelta ven!

"Baroš dostal stejné přirovnání jako Berbr, protože se ozval až tak pozdě, přestože dle jeho slov ho daný stav štve už dávno," vysvětlil následně plzeňský fanoušek pod přezdívkou Kovi.

K cinkání klíči za odchod kontroverzního funkcionáře Berbra i šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové vyzval Baroš po zápase s Plzní, prostředí v českém fotbale nazval „žumpou“ a na sociální síti psal i o korupci. Svými vyjádření vyvolal velkou odezvu, od disciplinární komise si za kritiku odnesl důtku.

Kromě toho vybudil k akci fanoušky téměř všech klubů z nejvyšší soutěže. O víkendu vyvěsili transparenty s předem domluveným a jednotným vzkazem pro Berbra fanoušci Sparty, Slavie, Baníku, Bohemians, Liberce, Brna, Slovácka a dalších. Plzeňský kotel nakonec zůstal mimo.

Transparent fanoušků Plzně v Teplicích
Transparent fanoušků Plzně v Teplicích

Pravda bolí, co? Fanoušci Slavie podpořili Baroše, protestovali proti Berbrovi
Video se připravuje ...

Ostrava - Slovácko: Transparent fanoušků Ostravy na podporu Baroše
Video se připravuje ...

Celý sestřih: Teplice-Plzeň 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud