3. května 2015 • 19:00

CELÝ SESTŘIH: Slavia zdolala Budějovice, dvakrát pálil Škoda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie porazili ve 26. ligovém kole České Budějovice 2:0. Zápas orámovaly branky Milana Škody, který se trefil v první a 90. minutě a se sedmnácti góly se dotáhl na nejlepšího střelce sezony sparťana Davida Lafatu. Pražané se dočkali výhry po osmi kolech a posunuli se na třinácté místo tabulky. Dynamo naopak prohrálo deváté z posledních deseti kol, zůstalo poslední a jeho šance na záchranu jsou už jen teoretické.



Přestože šlo o souboj trápících se týmů ze dna tabulky, hrál se v první půli solidní fotbal s šancemi především před hostující brankou. Pražané vstoupili do utkání velmi aktivně a už po necelých 50 sekundách otevřeli skóre. Kenija zacentroval z levé strany do vápna a nabíhající Škoda hlavou překonal Křížka. Dal šestnáctý gól v ligové sezoně.

Po dalším centru mohl zvýšit Latka, který se vrátil do slávistické sestavy po zranění, ale Křížek jeho hlavičku vyrazil a poradil si i s dorážkou dalšího uzdraveného domácího hráče Zmrhala. V deváté minutě mohlo Dynamo vyrovnat. Funda trefil bližší tyč a dorážející Varadi překopl břevno.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - České Budějovice 2:0
Video se připravuje ...

Jinak ale hrozili spíše Pražané a při chuti byl Škoda. V desáté minutě pálil jen do středu branky, o chvíli později pro změnu přestřelil branku. V závěru poločasu pak protáhl Křížka Kenija.

Slávisté vstoupili aktivně i do druhého dějství, ale pojišťující gól nepřidal ani Vukadinovič, který při pokusu o obstřelení hostujícího brankáře zamířil do boční sítě.

V 67. minutě nastoupil hostující Michal Škoda a na hřišti se tak potkal se svým bratrem ve slávistickém dresu Milanem. Českobudějovický útočník měl na hlavě minutu před koncem vyrovnání, ale těsně minul. Prakticky z protiútoku šel sám na bránu jeho bratr Milan a druhý gólem rozhodl.

Slavia Praha - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0)

Branky: 1. a 90. Milan Škoda. Rozhodčí: Ardeleánu - Kotík, Ratajová. ŽK: Bílek - Machovec, Varadi. Diváci: 4493.

Slavia: Berkovec - Švec, Latka, Bílek, Tamás - Deli, Piták - V. Vukadinovič (77. Mikula), Kenija (58. R. Hrubý), Zmrhal (69. Baéz) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Č. Budějovice: Křížek - Janotka, Lengyel, P. Novák, Machovec - Volešák (58. Chrien), Kladrubský - Pešek, Řezáč (64. Benát), Funda (67. Michal Škoda) - Varadi. Trenér: Cipro. 

Slavia - České Budějovice: Gól Milana Škody na 2:0
Video se připravuje ...

Slavia - České Budějovice: Srážka Škody s Křížkem
Video se připravuje ...

Slavia - České Budějovice: Tyč Adama Varadiho
Video se připravuje ...

Slavia - České Budějovice: Křížek vychytal šanci Latky
Video se připravuje ...

Slavia - České Budějovice: Gól Milana Škody 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud