3. května 2015 • 23:05

Hrdina Kadlec: V Boleslavi to vždy bolí. Ale na nás to nestačilo!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní postavou fotbalistů Sparty v dnešním ligovém utkání v Mladé Boleslavi byl útočník Václav Kadlec. Dvěma góly zařídil obrat z 0:1 na 2:1 a výraznou měrou se tak podepsal pod výhru 3:2 a postaral se o to, že obhájce titulu udržel na druhém místě tříbodovou ztrátu za Plzní, kterou příští sobotu přivítá na Letné.



"Jako hrdina se ale necítím," řekl Kadlec novinářům. "Důležité je, že jsme vyhráli. Minule dal dva góly David Lafata, a kdyby je dneska dal Timy Konaté, tak bych měl radost také," přidal český reprezentant do 21 let, který se poprvé trefil v 50. minutě a druhý zásah přidal z penalty v 66. minutě.

"Na penaltu jsem určení tři. Já, Bořek Dočkal a David Lafata. Na Bořka byl faul a říkal, že nerad kope, když byl faul na něj. A David minule nedal, tak to zbylo na mě. Ale, že by tenhle okamžik mohl rozhodnout o titulu, na to jsem nemyslel," uvedl Kadlec, podle kterého se Sparta na obrat hodně nadřela. "Prohrávali jsme, bylo to ohromně těžké, protože Boleslav to kouskovala a my jsme se museli chvíli přizpůsobit a hrát jako oni," uvedl Kadlec.

Mladá Boleslav - Sparta: Zákrok Antonína Křapky na Bořka Dočkala a penalta Václava Kadlece na 1:2
Video se připravuje ...

"Nakopávali jsme to a to není náš styl. Ve druhé půli ale soupeři došly síly a už to bylo v naší režii," přidal dvaadvacetiletý útočník s tím, že Boleslav ukázala, že její výhra nad Plzní z minulého kola nebyla náhoda. "Proti Plzni i nám se vybičovali, ale na nás to naštěstí nestačilo," prohlásil.

Obrat navíc Spartu hodně bolel, protože domácí soupeře nešetřili. Nejvíc to odnesl už v 15. minutě záložník Mareček, který musel po tvrdém souboji s Magerou s roztrženým kolenem střídat. "Nechci hodnotit, jestli některé souboje měly být ohodnoceny žlutou kartou. Tady to bolí vždycky a jednou jsme si mohli stěžovat my, pak zase Boleslav," uvedl Kadlec.

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Václava Kadlece na 1:1
Video se připravuje ...

Spartu teď v sobotu čeká souboj s Plzní. Na Viktorii ztrácí čtyři kola před koncem tři body, navíc s ní první zápas v sezoně prohrála 0:2. Takže si potřebuje vylepšit i vzájemnou bilanci, která v případě bodové rovnosti rozhoduje o konečném umístění v tabulce.

"Jsme zpátky ve hře a má to zase náboj. Máme na to vyhrát o dva góly. Ale uvidíme, Plzeň má kvalitní tým a myslím, že to bude hodně bojovný a fotbal se moc hrát nebude," prohlásil Kadlec.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav – Sparta 2:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Pavla Kadeřábka na 1:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Tomáše Wágnera na 2:3
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Gól Ondřeje Zahustela na 1:0
Video se připravuje ...

Mladá Boleslav - Sparta: Neuznaný gól Ondřeje Zahustela
Video se připravuje ...

Václav Kadlec po jedné z branky do sítě Boleslavi
Václav Kadlec po jedné z branky do sítě Boleslavi

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud