6. května 2015 • 13:11

Španělský sudí? Zápas bude jinak řízený, říká Ščasný před Plzní

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klíčový zápas Synot ligy dostane do rukou španělský rozhodčí. Sparťanský trenér Zdeněk Ščasný si uvědomuje, že posuzování některých situací může v sobotním šlágru proti Plzni vypadat jinak. „Kdo se dívá na španělskou ligu, tak ví,“ prohlásil letenský kouč na středečním setkání s novináři.



Sázka na zahraničního sudího se fotbalové asociaci vyplatila před dvěma lety. Na jaře 2013 duel Sparty s Plzní odřídil Wolfgang Stark a důležitou bitvu mezi nejlepšími českými kluby zvládl (Sparta vyhrála 1:0).

Tentokrát na Letnou přijede sudí ze Španělska, konkrétní jméno komise rozhodčích teprve oznámí. „Já jsem to neurčil, nevymyslel si to. Ale očekávám, že to bude kvalitní zápas s korektním rozhodčím,“ uvedl sparťanský trenér Zdeněk Ščasný. „Já to neovlivním. Je mi jedno, kdo to píská, až na hřišti uvidím, jaký má metr,“ dodal obránce Pavel Kadeřábek .

Aktéři utkání se budou muset přizpůsobit stylu, který na trávník přivede pro ně neznámý arbitr bez zkušeností se zápasy z české soutěže. „Zápas bude určitě jinak řízený,“ byl si jistý Ščasný. „Ale ani mi tak nejde o styl rozhodčího, ale hlavně o to, aby hráči nepodlehli atmosféře. Na hřišti vycítíte, kam až můžete jít,“ dodal letenský kouč.

Lafata před Plzní: Vzájemnou bilanci neřeším, chci vyhrát
Video se připravuje ...

Sparta se chystá na Plzeň. Titul jim nenecháme, burcují hráči
Video se připravuje ...

Trenér Ščasný proti Plzni uvažuje nad změnou rozestavení
Video se připravuje ...

Jak se s ním domluví? Anglicky ano, španělsky ne

Španělský vrchol sezony, El Clásico mezi Realem Madrid a Barcelonou, bývá tradičně plné strkanic, polehávání po hřišti, řečnění s rozhodčím. Často se stane, že se sudím vypjatá bitva vymkne kontrole. „Očekávám španělský styl posuzování. Ale opakuji. Hlavně věřím, že to sudí odřídí korektně," věřil Ščasný.

Problém může nastat v komunikaci, hráči se s rozhodčím těžko domluví česky. „Španělsky ani anglicky třeba já neumím. Aspoň se budu soustředit na svoji hru a ne na rozhodčího,“ culil se Kadeřábek. „Mně je to jedno, já se s rozhodčími skoro vůbec nebavím,“ dodal kapitán David Lafata .

Velkou komplikaci v sudím z jiné země nevidí ani Bořek Dočkal . „Měli by to být mezinárodní rozhodčí, kteří počítají s tím, že se tady španělsky nedomluví. Pokud budou chtít komunikovat, tak anglicky. Když rozhodčí zápas zvládá dobře, tolik komunikovat ani není potřeba,“ dodal sparťanský záložník.

Sparťané se tak raději soustředí na to, co ovlivnit můžou. Tedy nácviku taktiky a strategie, se kterou by Plzeň mohli překonat. „S čím do zápasu půjdeme, to teď pochopitelně nebudu odkrývat. Ale není to vůbec nic složitého. Hrajeme doma, zápas musíme vyhrát,“ nastínil Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud