Jan Podroužek
7. května 2015 • 14:00

Sparťan Krejčí na jaře tápe. Ukáže proti Plzni, že na cizinu má?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do jara se probral dobře naložený. V prvním zápase proti Příbrami nahrál na dva góly, byl za hvězdu utkání. Ale od té doby šmitec. Spíš trápení. Ladislav Krejčí se víc než měsíc mlátí s poklesem formy. Z levého kraje Sparty teď nejde strach, nehrozí velké nebezpečí.



Statistika je ještě lichotivá. Tři góly, šest asistencí. To není žádný funus. Ale o posledních víkendech nepřibývá, co hůř, hra Ladislava Krejčího se zadrhla. Oproti podzimu je rozdíl viditelný.

Už to není honem do vápna. Protancovat přes protihráče, dva... Tenhle výraz vyměnilo zasekávání balonu před bránícími soupeři a opatrná hra dozadu.

Jsi dřevo! A ty kůň. Tak se sobě smějí mladé hvězdy ze Sparty
Video se připravuje ...

„Láďa hraje fotbal dlouho. Sice je ještě pořád mladý, ale už má spoustu zkušeností jak v domácí lize, tak v evropských pohárech. Rozhodně to není tak, že by byl nějak dole,“ mírní situaci kolem dvaadvacetiletého záložníka Martin Říha, Krejčího manažer.

Krejčího herní problémy

VYNECHÁVÁ OBCHÁZENÍ SOUPEŘE

Typický obrázek, na kterém je Krejčího proměna znát nejvíc. Nepouští se s takovou intenzitou do osobních soubojů, nechodí s míčem jeden na jednoho. Častěji balon zasekne a přihraje zpátky.

NETLAČÍ SE DO ŠESTNÁCTKY

Souvisí s předchozím bodem. Jeho působení v šestnáctce soupeře je téměř nulové. Prudké vlétnutí do protivníkova vápna zaměňuje opět za zasekávačky, za přihrávky dozadu.

NEMĚNÍ MÍSTA

Jde o typické překrývání řad ve hře Sparty, hráči si často mění místa. Tím se udržují v tempu, hledají lepší prostory pro svou hru. Krejčí se jako klíště drží vlevo, navíc se nechává chytat do ofsajdů.

Nejen podle něj, ale taky podle zdrojů blízkých fotbalistovu okolí se v horším období Krejčí nijak nepitvá. Neužírá se. Jak byl vždycky samá legrácka, to prý zůstává pořád.

Jenže na hřišti to poslední dobou na juchání moc není. Mluvilo se o jeho posazení v kvalifikaci proti Lotyšsku, což se nakonec nekonalo. V lize si od konce února nepřipsal přihrávku, trefil se akorát po jednom gólu ve dvou zápasech, které Sparta suverénně zvládla 3:0. S Duklou a v Hradci Králové.

Projděte si v galerii odpovědi sparťanských legend na otázku, jestli by měl Ladislav Krejčí vypadnout ze sestavy pro duel s Plzní:

Potřebuje změnu? Zájemci jsou

Jeho projev jakoby brzdilo snížené sebevědomí, netroufá si tolik na kličku, na individuální akce. Švuňk, který má přijít od lajny od ofenzivního záložníka, u Krejčího vymizel.

Prostě ty vlastnosti, kvůli kterým si ho přál před časem bundesligový Mönchengladbach nebo nedávno údajně Inter Milán. „Nastává asi doba, kdy by Láďa mohl změnit prostředí. Přece jen je v A-týmu dlouho,“ zamýšlí se Říha. Ač to tak nemyslí, možná se právě v tom dá hledat důvod zhoršení.

Odchod ze Sparty se blíží, řekl Krejčí. Kam by chtěl přestoupit?
Video se připravuje ...

Potřebuje novou motivaci? Klima?

„Mluvíme spolu o nabídkách, zájem o něj stále je. Nemůžu teď říct stoprocentně nějaký tým, jenom že se to rozšířilo na víc zemí,“ připouští Říha. „Může se zdát, že potřebuje změnu, ale v tom to není. Láďa není typ, že by si tohle pouštěl do hlavy, že by to nějak řešil,“ ujišťuje manažer.

V letenském áčku nastupuje Krejčí od jara 2010. Aktuální smlouva mu vyprší v létě 2018. To je termín, který nejspíš talentovaný hráč nedodrží a přestoupí. Ale jen pokud se sebere a přesvědčí zájemce.

Ideálně teď v sobotu proti Viktorii. V zápase zápasů. Dobrá příležitost se zvednout.

Jablonec - Sparta: Šance Ladislava Krejčího
Video se připravuje ...

Sparta - Dukla: Gól Ladislava Krejčího na 3:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud