14. května 2015 • 20:26

VIDEO: Poborského lob? Než se proslavil, použil ho na Žižkově

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

HISTORIE SYNOT LIGY | Kdo by neznal jeho slavný lob proti Portugalsku ze stříbrného EURO 1996. Karel Poborský ho ale předvedl už dřív – ve svém prvním ligovém utkání po přestupu na Žižkov. Hradeckého brankáře Jaroslava Karla elegantně přehodil na konci prvního poločasu. Trochu utajenému skvostu ze srpna 1994 se věnuje další díl seriálu o historii Synot ligy. Podívejte se.



Na Žižkově to byla tehdy jasná záležitost. Domácí porazili Votroky 5:1, Poborský před přestávkou zvyšoval už na 3:0. Použil k tomu svůj oblíbený lob. „Šli jsme relativně do otevřené obrany. U vápna jsem hledal postaveného spoluhráče, řešil jsem to střelou přes něj,“ popisuje s dvacetiletým odstupem akci, při níž použil stejný způsob zakončení, který ho později proslavil.

Přitom nebylo jasné, zda do zápasu vůbec nastoupí. Den předtím měl totiž cestou na trénink vážnou autonehodu, i když bez jakéhokoliv zranění. „Úplně jsem rozšvihal auto. Rozebírali jsme s trenérem Kotrbou, jestli má smysl, abych vůbec nastoupil. Všechno nakonec dopadlo dobře,“ vzpomíná bývalý hráč Manchesteru United či Benfiky Lisabon.

Poborského lob? Než se proslavil, použil ho na Žižkově
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud