24. května 2015 • 18:25

Nejlepší fotbalista sezony vzejde z trojice Kadeřábek, Lafata a Škoda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepším fotbalistou české ligy za sezonu 2014/15 bude jeden z trojice Pavel Kadeřábek, David Lafata a Milan Škoda. Dvojice sparťanů a útočník Slavie jsou v nominaci na hlavní cenu, která bude vyhlášena 31. května na galavečeru Synot ligy. O cenu pro trenéra roku se ucházejí Miroslav Koubek z mistrovské Plzně, Jaroslav Šilhavý z Jablonce a Pavel Tobiáš z Příbrami.



Ligová fotbalová asociace, která anketu pořádá na základě hlasování novinářů, trenérů a kapitánů profesionálních klubů, již dnes vyhlásila i vítěze na jednotlivých postech.

Nejlepším gólmanem byl stejně jako loni zvolen plzeňský Matúš Kozáčik, který jednoznačně porazil Vlastimila Hrubého z Jablonce. Pod titul Viktorie se mimo jiné podepsal 14 čistými konty, nejvíce ze všech ligových brankářů.

S velkým náskokem obhájil loňský triumf mezi obránci také pravý bek Sparty Kadeřábek. Ten si ocenění vysloužil i za podporu ofenzivy, když z kraje obrany vstřelil tři góly a na sedm přihrál a patřil mezi nejproduktivnější obránce. Pouze jablonecký Filip Novák byl s 10 góly a dvěma asistencemi produktivnější.

Nejtěsnější bylo hlasování mezi záložníky, kde sparťan Bořek Dočkal o pouhé dva body porazil Daniela Koláře z Plzně. Dočkal, který kromě 10 vstřelených gólů na dalších 10 přihrál, zároveň získal cenu Chance Index pro nejkreativnějšího hráče ligy.

Podobně těsný byl souboj mezi útočníky, kde autor 18 ligových gólů Škoda o šest hlasů porazil Lafatu (19 branek) a znemožnil mu obhajobu loňského triumfu v anketě.

Za týden na Galavečeru budou vyhlášeni také cizinec a objev roku. Mezi zahraničními hráči se o cenu ucházejí plzeňští Kozáčik s Aidinem Mahmutovičem a Jean-David Beauguel. Francouzský útočník Dukly je v nominaci i na objev sezony společně s Alešem Matějů z Příbrami a Michalem Trávníkem ze Slovácka.

Oznámen bude i vítěz novinářské ankety Zlatý míč ČR, v níž se mezi tři nejlepší dostali sparťané Kadeřábek, Dočkal a Lafata, kteří v konkurenci všech českých hráčů včetně krajánků získali nejvíce hlasů. Vůbec poprvé v historii ankety tak Zlatý míč získá hráč z české ligy a skončí pětileté panování Petra Čecha.

Hráč sezóny:
Pavel Kadeřábek (AC Sparta Praha)
David Lafata  (AC Sparta Praha)
Milan Škoda (SK Slavia Praha)

O titul Hráče sezony si to ve finále ankety rozdají Pavel Kadeřábek (AC Sparta Praha), David Lafata (AC Sparta Praha) a Milan Škoda (SK Slavia Praha).Foto Synot liga


Trenér sezóny:
Miroslav Koubek (FC Viktoria Plzeň)
Jaroslav Šilhavý (FK Baumit Jablonec)
Pavel Tobiáš (1. FK Příbram)

Na vítězství v anketě o Trenéra sezony aspirují plzeňský Miroslav Koubek, jablonecký Jaroslav Šilhavý a příbramský Pavel TobiášFoto Synot liga


Cizinec sezóny:
Jean-David Beauguel (FK Dukla Praha)
Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň)
Aidin Mahmutovič (FC Viktoria Plzeň)

Aspiranty na nejlepšího fotbalového Cizince Synot ligy 2014/15 jsou Jean-David Beauguel (FK Dukla Praha), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň) a Aidin Mahmutovič (FC Viktoria Plzeň)Foto Synot liga


Objev sezóny:
Jean-David Beauguel (FK Dukla Praha)
Aleš Matějů (1. FK Příbram)
Michal Trávník (1. FC Slovácko)

Mezi triem aspirantů na Objev sezony 2014/15 jsou Jean-David Beauguel (FK Dukla Praha), Aleš Matějů (1. FK Příbram) a Michal Trávník (1. FC Slovácko).Foto Synot liga

Finální výsledky doprovodných anket:
Brankář sezóny:
1. Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň) – 148 bodů, 2. Vlastimil Hrubý (FK Baumit Jablonec) - 45, 3. Jiří Pavlenka (FC Baník Ostrava) – 38. 

Obránce sezóny: 1. Pavel Kadeřábek (AC Sparta Praha) – 135, 2. Filip Novák (FK Baumit Jablonec) – 76, 3. David Limberský (FC Viktoria Plzeň) – 46.

Záložník sezóny: 1. Bořek Dočkal (AC Sparta Praha) – 75 bodů, 2. Daniel Kolář (FC Viktoria Plzeň) – 73, 3. Jan Kopic (FK Baumit Jablonec) – 48.

Útočník sezóny: 1. Milan Škoda (SK Slavia Praha) – 137, 2. David Lafata (AC Sparta Praha) – 131, 3. Libor Došek (1. FC Slovácko) - 35

Chance index: Bořek Dočkal (AC Sparta Praha)

V hodnocení Chance indexu byl nejlepší sparťan Bořek Dočkal.Foto Synot liga

Trenér FNL: Zdeňko Frťala (FK Varnsdorf)
Hráč FNL: Radim Breite (FK Varnsdorf)

Nejlepším trenérem FNL byl vybrán Zdeňko Frťala (FK Varnsdorf) a hráčem pak Radim Breite ze stejného klubu.Foto Synot liga

V nominaci na Zlatý míč jsou tři fotbalisté Sparty - Bořek Dočkal, Pavel Kadeřábek a David Lafata.
V nominaci na Zlatý míč jsou tři fotbalisté Sparty - Bořek Dočkal, Pavel Kadeřábek a David Lafata.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud