27. května 2015 • 04:57

Honzo, pojďte k nám! Jak Koller dal gól, nevnímal a zářil v televizi

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

HISTORIE SYNOT LIGY | Už 20 let si pamatuje Jan Koller ten gól jako svoji premiérovou ligovou trefu v kariéře. První viditelnější moment pozdějšího reprezentačního rekordmana se proslavil i jinak. A to zásluhou televizního rozhovoru, který při odchodu z hřiště „Dino“ poskytl. Tento moment připomíná další díl seriálu z historie Synot ligy.



Honzo, pojďte k nám! Jak Koller dal gól, sedřel kolena a zářil i v televizi
Video se připravuje ...

Na jaře 1995 pomohl Koller důležitým gólem k vítězství Sparty na Bohemians 2:1 a potažmo i k zisku titulu. V Ďolíčku se to tehdy jen hemžilo velkými jmény. Na hřiště přišel za nerozhodnutého stavu místo Pavla Nedvěda, na gólovou hlavičku mu z rohu nacentroval Jozef Chovanec, míč proletěl za záda brankáře Jaromíra Blažka.

„Byl jsem úplně v transu. Hřiště bylo suchý, udělal jsem skluz na kolena, takže jsem měl obě sedřený. Nevnímal jsem svět a tak vzniknul i ten můj bájný rozhovor,“ vypráví Koller. Vzpomínáte? „Honzo, pojďte k nám,“ volal na něj reportér Václav Tittlebach. Video se záznamem rozhovoru se stalo hitem na YouTube a Koller začal svoji hvězdnou kariéru.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud