Michal Koštuřík
27. května 2015 • 10:40

Velký funkcionářský přestup? Boleslav chce Jinocha z Jihlavy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký funkcionářský přestup se peče ve fotbalové lize mezi Mladou Boleslaví a Jihlavou. Čtvrtý tým tabulky hodil laso sportovnímu manažerovi Vysočiny Josefu Jinochovi.



V sobotu si to spolu rozdají v posledním kole. To už by mělo být jasno, jestli manažer Josef Jinoch posílí od léta management Mladé Boleslavi.

„Já jsem nikdy nikomu ve štěstí nebránil, ale vnitřně jsem přesvědčený, že zůstane u nás,“ prohlásil včera jihlavský šéf František Vaculík, který o pokračování spolupráce se známým šíbrem stojí. „Záleží jen na něm,“ vzkázal.

Osmačtyřicetiletý Jinoch, který už je podle svých slov rozhodnutý, čelí velké výzvě. Odchodem do Mladé Boleslavi by si polepšil, navíc by se přiblížil pražskému domovu. Tento bonus ho hodně láká.

„Josef fotbalu rozumí. I když má jako každý z nás své silné a slabší stránky, v názoru na hráče a na fotbal se shodujeme. On ví, že mám zájem, aby naše spolupráce pokračovala, ale nechci se s nikým přetahovat,“ uvedl Vaculík, majitel stavební firmy PSJ.

Konečný verdikt padne v pátek, kdy se oba muži potkají v Jihlavě. „Sedneme si a uzavřeme to,“ předpokládal podnikatel. Druhá strana chce závěr jednání prezentovat až příští týden.

„Pepu jsme oslovili už před nějakými dvěma třemi měsíci. Je na něm, jak si to vyřeší s Jihlavou,“ sdělil Dufek. „Teď to vůbec nechceme komentovat, navíc když spolu hrajeme v sobotu,“ připomněl.

Na Vysočině působí někdejší manažer Liberce a Slavie už téměř šest let. Pomohl klubu k návratu mezi elitu a vybudování pozice seriózního účastníka Synot ligy. Pokud jeho éra skončí, náhradu bude Vaculík nejspíš řešit z vlastních zdrojů. Má prý dva tipy, další kandidát je z Prahy.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud