1. června 2015 • 17:05

Loučení s Bazaly? Fanoušci je ničili, škody přesáhnou milion

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Škody, které po sobotním fotbalovém zápase v Ostravě způsobili fanoušci, přesáhnou milion korun. Právníci magistrátu nyní zvažují podání trestního oznámení. Řekla to mluvčí města Andrea Vojkovská. Na konci ligového utkání domácího Baníku s Duklou Praha, který byl zároveň poslední na Bazalech, příznivci ostravského celku začali stadion demolovat. Domů si odnášeli sedačky, kusy trávníku, brankové sítě či dokonce konstrukci branek.



Stadion je v majetku města, které teď zvažuje další postup. "Podle našich informací škoda na městském majetku dosahuje částky milion korun. Máme zprávu, že klub byl na tento zápas pojištěný. Škodu by měla uhradit pojistka," řekla mluvčí města.

Dodala, že zatím není jasné, jak bude město dál pokračovat. "Naši právníci v tuto chvíli zkoumají případné podání trestního oznámení města jako vlastníka nemovitostí. Rozhodnutí padne v nejbližších dnech," uvedla.

Mluvčí klubu Regina Jandová řekla, že klub ještě škody vyčíslené nemá. "Začínáme s jejich nápravou tak, abychom vše narovnali v souladu s uzavřenou nájemní smlouvou," řekla.

Derniéra Baníku s Duklou přilákala na Bazaly největší návštěvu sezony a 10.340 diváků vytvořilo hráčům výbornou kulisu. Rozhodčí těsně na hraně devadesátiminutové hrací doby utkání ukončil, když na trávník přiletělo několik světlic z tribun. Fanoušci po závěrečném hvizdu vtrhli na hrací plochu a jako suvenýry si z ní odnesli trsy trávy či plastové sedačky z hlediště.

Ostrava - Dukla: Světlice na Bazalech a Nohavicova píseň
Video se připravuje ...

Mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková uvedla, že policie na stadionu nezasahovala a v souvislosti se zápasem zaznamenala jen jeden incident, když skupina fanoušků opouštějící stadion napadla hlídku strážníků městské policie. "Tři fanoušky jsme omezili na osobní svobodě, jeden strážník utrpěl zranění," řekla Vlčková.

Bazaly už několik let víří na Ostravsku hladinu veřejného mínění. Baník se jejich prodejem městu před dvěma lety zachránil před bankrotem a většinu z utržených 115 milionů korun použil na umoření dluhů po předchozím majiteli Tomáši Peterovi. Kvůli údajně nevyhovujícímu stavu stadionu se nyní klub má odstěhovat na nákladně zrekonstruovaný stadion do Vítkovic, kde však pro Baník nejsou tréninkové kapacity.

Bazaly podle prvních úvah měly plnit funkci tréninkového centra, jenže nové vedení města zatím nepředneslo jasný plán, jak s areálem hodlá naložit. Majitel klubu Petr Šafarčík uvedl, že kvůli rozdílným představám o výši nájemní smlouvy bude muset Baník Bazaly úplně opustit a hledat hřiště pro přípravu svých mužstev v okolí.

Ostrava - Dukla: Choreo fanoušků Baníku na rozloučenou s Bazaly
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Dukla 1:1
Video se připravuje ...

Kotel Baníku ukončil duel s Duklou o chvíli dřív svou ohňovou show
Kotel Baníku ukončil duel s Duklou o chvíli dřív svou ohňovou show

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud