2. června 2015 • 04:50

Souboj o Kopice už skončil!? Sparta nemá zájem, Plzeň jedná

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zimě o jabloneckého Jana Kopice usilovala Sparta, kvůli odmítavému postoji Miroslava Pelty ale transfer nevyšel. Jednoho z nejlepších ligových záložníků pro novou sezonu lanaří Viktoria Plzeň, čerstvý mistr ligy a největší letenský konkurent. Naopak na seznamu vytipovaných hráčů Sparty podle vyjádření Jakuba Otavy, člena klubového představenstva, Kopic už nefiguruje.



Ligová bitva skončila, zažehává se bitva číslo dvě, ta na přestupovém poli. Plzeň i Sparta chtějí posílit co nejlépe, už vzhledem k letním předkolům Ligy mistrů. První konkrétní jména už oznámili v pondělí na západě Čech, kde podepsali příbramskou talentovanou dvojici Matějů, Suchan.

Dalším na řadě by měl být jablonecký Kopic. „Klub, který má v Česku ambice a o Kopicovi neuvažuje, nemá vhodně nastavenou sportovní koncepci. Je to jeden z nejzajímavějších hráčů české ligy. Ale nějaké konkrétní závěry bych nechal na nejbližší dny,“ prohlásil v pondělí na setkání s novináři generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Kopic zcela jistě patří k nejlákavějšímu zboží v Česku. Ve 24 letech se stal klíčovým mužem Jablonce, v sezoně z pozice záložníka zaznamenal osm gólů a devět asistencí. Šéf klubu Miroslav Pelta v zimě prohlásil, že svůj klenot prodá jedině do ciziny.

Kopic o možném odchodu do Sparty: Byl by to posun dopředu
Video se připravuje ...

MOJE JEDENÁCTKA: Kopicův tým? Jen z hráčů Plzně, Sparty a Jablonce
Video se připravuje ...

Přestup v zimě blokoval Pelta

„Kopicovi jsem řekl, že nechci, aby v zimě odcházel. Maximálně jen kdyby přišla nějaká mimořádně zajímavá nabídka ze zahraničí. Nechci, aby přestupoval v rámci Synot ligy. Chovám se férově. Honza je tu čtvrtým rokem, takže jsem mu slíbil, že jeho budoucnost budeme řešit v letním přestupovém termínu,“ řekl Pelta.

Šéf českého fotbalu by teď mohl být k dohodě otevřenější. Plzeň totiž má co nabídnout. Kopic by se mohl stát součástí transferu, kdy by na sever Čech putoval Tomáš Wágner (poslední sezonu strávil na hostování v Boleslavi), případně Stanislav Tecl , který na jaře kvůli velké konkurenci v Plzni prakticky vůbec nehrál. Že Miroslav Pelta shání kvalitního útočníka, navíc není žádné tajemství.

Kopice chtěla v zimě Sparta, sám záložník se angažmá na Letné nebránil. Jenže kluby se nakonec nedohodly. „V případě Jablonce a Kopice to bylo tak, že pan Pelta ho v první řadě nechtěl prodat. Suma, která ležela na stole, vůbec nebyla k jednání,“ prozradil v lednovém rozhovoru pro Sport člen představenstva Sparty Jakub Otava.

O půl roku později už má Sparta v hledáčku jiné hráče. „Na seznamu vytipovaných posil v tomto přestupním termínu Kopic nefiguruje. Nejednali jsme s ním a žádnou nabídku od nás klub ani hráč nedostali,“ řekl Otava. Na sparťanském seznamu je naopak Lukáš Masopust , jiný jablonecký záložník s velkým potenciálem.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud