Pavel Janega
3. června 2015 • 04:25

Sparta hledá posily. Máme zájem o Sivoka, Bednáře nechci, říká Ščasný

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože nejvyšší soutěž skončila, kouč Sparty Zdeněk Ščasný žádnou dovolenou neplánuje. Dennodenně řeší složení kádru pro příští sezonu. „Je evidentní, že potřebujeme posílit tým o hotové hráče,“ přiznává Ščasný. „Aby se neopakovala minulá sezona, kdy měla Plzeň širší kádr, co se týče kvality.“



Zdeněk Ščasný již v předchozích dnech prozradil, že má zájem o záložníka či útočníka Teplic Franciho Litsingiho. V obsáhlém rozhovoru pro deník Sport přidal i další konkrétní jména.

„Hledáme stopera a možná nebude jeden. Eminentní zájem máme o Tomáše Sivoka. Patří do kategorie hráčů, kteří by byli okamžitou posilou,“ tvrdí trenér Sparty. „Také hledáme náhradu za Pavla Kadeřábka. Pokud ji najdeme, tak mu v odchodu bránit asi nebudeme,“ dodává.

Kromě obrany ale Ščasný plánuje posílit i ofenzivu. „Sháníme útočníka k Davidu Lafatovi, abychom ho dokázali nahradit v době, kdy se mu nedaří nebo má nějaký zdravotní problém. Stojíme o to, aby zůstal Vašek Kadlec, ale víme, že je o něj zájem v zahraničí,“ přiznává.

„Proto také zvažujeme působení Jakuba Řezníčka. Některé zápasy byly z jeho strany vynikající, některé ne. Je rozdíl hrát v Příbrami nebo ve Spartě,“ říká Ščasný k útočníkovi, který přestoupil na Letnou v zimě a na jaře toho příliš nenahrál.

Zájem nemá ani o forvardy Romana Bednáře a Tomáše Přikryla, které jsou ze Sparty na hostování. „Nebudu usilovat o to, aby se Bednář vrátil. Pro Příbram odvádí nadstandardní služby, ale v hledáčku máme jiné útočníky. Přikryl je vynikající, jenže neodehraje pět zápasů bez zranění. To vidím jako zásadní problém.“

Velký rozhovor se Zdeňkem Ščasným čtěte ve středečním deníku Sport!

*Jak vyřešil otázku realizačního týmu?

*Jak vychází s Jaroslavem Hřebíkem a jak si rozdělili práci?

*Proč chce hrát systémem se třemi obránci?

Už nyní si celý rozhovor můžete přečíst v elektronické podobě ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud