5. července 2015 • 20:45

Debakl Plzně zpečetil gólem Kliment, Stuttgart vyhrál jasně 6:3

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně prohráli v přípravném zápase na nový ročník Synot ligy s německým Stuttgartem vysoko 3:6. Za českého mistra se trefili Vaněk, Vůch a Matějů, svůj první gól za německý tým si připsal Jan Kliment.



Plzeň se trápila hlavně v obraně, kde nechávala soupeři hodně prostoru. Už ve 2. minutě nepokryla standardní situaci, navíc rakouský reprezentant Harnik zahodil dvě velké šance. Toho využil Ondřej Vaněk a hlavou po rohovém kopu srovnal.

Jenže pak plzeňská defenziva znovu neuhlídala Harnika a ten už tentokrát nezaváhal. Do poločasu zvýšil na 3:1 svým druhým gólem v utkání Kiesewetter.

VIDEO: Podívejte se v čase 1:10:50 na první gól Jana Klimenta v dresu VfB

Do druhé půle v dresu Stuttgartu vyběhli i dva čeští hráči Kliment a Adam Hloušek. Také Plzeň prostřídala téměř celou sestavu, ale hernímu projevu to příliš nepomohlo.

Obrana nejprve nezachytila náběh Feratiho, který si po obloučku za obranu poradil i s brankářem Bolkem. Další pěknou kombinační akci pak úspěšně zakončil Gruezo.
Plzeň sice po dobrém napadání snížila zásluhou Egona Vůcha, jenže vzápětí utekl Kliment a přehozením Bolka vstřelil první gól za Stuttgart, který ho koupil po vydařeném představení na ME jednadvacítek.

V závěru si Plzeň vylepšila náladu alespoň hezkou kombinační akcí, do které se zapojili všichni hráči a na konci byla posila z Příbrami Aleš Matějů. Levý bek udělal kličku brankáři a zamířil do odkryté branky. Stuttgart si ještě sám nastřelil břevno.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Viktoria Plzeň - VfB Stuttgart 3:6 (1:3)
Branky: 18. Vaněk, 67. Vůch, 87. Matějů - 2. a 40. Kiesewetter, 28. Harnik, 52. Ferati, 62. Gruezo, 69. Kliment.

Plzeň - I. poločas: Kozáčik - Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Vaněk - Kopic, Kolář, Kovařík - Mahmutovič. II. poločas: Bolek - Rajtoral, Baránek, Hubník, Matějů - Kučera, Vaněk - Petržela, Ďuriš, Vůch - Holenda. Trenér: Koubek.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud