Tomáš Podvín
15. července 2015 • 04:50

Sparta proti Vitesse znovu experimentovala. Co vyšlo a v čem musí přidat?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté pražské Sparty pod vedením trenéra Zdeňka Ščasného nadále pilují nový systém 3-5-2. V zápase s nizozemským Vitesse Arnhem (1:1) svého soupeře v mnohém překvapili. Na druhou stranu se znovu objevily chyby, které musí náročného kouče strašit. Na čem musí Sparta výrazně zapracovat a kde naopak ukázala velkou sílu?

 


+ Účinný presink

Velká přednost nového systému. Sparťané v něm soupeře výborně napadají, proti Vitesse získali nespočet míčů ještě na soupeřově polovině. Zároveň mu takřka znemožnili konstruktivní rozehrávku. Navíc bylo vidět, že jsou hráči Sparty dobře sehraní, málokdy někdo z nich „zaspal“.

Sparta uhrála s Arnhemem remízu 1:1. Dočkal byl v závěru vyloučen
Video se připravuje ...

+ Pohledná hra

Trenér Ščasný avizoval, že chce sparťanskou hru výrazně zrychlit. A to se zatím daří. Pryč je zbytečně dlouhá a pro fanoušky nudná rozehrávka mezi stopery. Obránci se snaží dostat míč co nejrychleji na záložníky i útočníky. Tím se hra zrychlila a také zatraktivnila.

+ Výborný Frýdek

Za návrat Martina Frýdka si můžou ve Spartě zatím gratulovat. Šikovný záložník opět dokázal, že mu nový systém velice sedí. Na lajně byl velmi nebezpečný směrem dopředu, zároveň nezapomínal ani bránit. Pokud mu to vydrží, mohl by být pro Spartu klíčovým hráčem i cenným zbožím.

- Nejistá obrana

Pokud měla někde Sparta proti Vitesse výrazné problémy, bylo to v obraně. Trojice Vácha, Costa a Polom střídala dobré zákroky s velkými zmatky. Nepomohl ani Brabec, který nastoupil do druhého poločasu. Fanoušky pak několikrát vystrašila riskantní rozehrávka kolem vlastního vápna.

Vácha na stoperu? Pouze náhradní varianta, uklidňuje záložník
Video se připravuje ...

- Slabá koncovka

Sparťané se po špatné první desetiminutovce probrali a dokázali být velmi nebezpeční. Jenže z několika šancí vytěžili pouze jeden gól. Tutovky neproměnili Marco Paixao i Tiémoko Konaté, několik nadějných akcí pak nedotáhl Ladislav Krejčí. Ani střelba ze střední vzdálenosti Spartě nevycházela.

- Nevýrazný Steinhofer

Krajní posty jsou v systému 3-5-2 naprosto klíčové. Zatímco na levé straně se těžké úlohy skvěle zhostil Martin Frýdek, na té druhé nebyl příliš vidět Markus Steinhofer. Hráč, který by měl nahradit Pavla Kadeřábka, byl hlavně v první půli velmi málo u míče. Když už ho měl pod kontrolou, hru často zpomalil. Sparta by od něj potřebovala i kvalitní centry, ty ale nepřišly. Musí se hodně zlepšit.

Dočkalovi ruply nervy! Udeřil protivníka do břicha a šel ze hřiště
Video se připravuje ...

Martin Frýdek přehlavičkoval soupeře.
Martin Frýdek přehlavičkoval soupeře.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud