30. července 2015 • 15:42

Velká ztráta. Zraněný Pilař musel na operaci, Plzni letos nepomůže

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český mistr přichází na několik měsíců o jednoho z velkých tahounů. Fotbalisté Viktorie Plzeň se budou muset minimálně do konce roku obejít bez Václava Pilaře. Reprezentační záložník musel na operaci s kolenem. Problémem je přetížená bolavá chrupavka, nikoliv křížový vaz, který už měl 26letý záložník dvakrát operovaný.



"Vašek se s bolestí kolene potýkal delší dobu, nakonec bylo po konzultaci s lékaři i samotným hráčem přistoupeno k operačnímu zákroku," řekl tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

"Lékaři řešili problém s namáhanou chrupavkou. Doba léčení je odhadována na několik měsíců, s největší pravděpodobností nebude Vašek týmu k dispozici v průběhu celého podzimu. Naplno by se měl do tréninku Viktorie zapojit až na startu zimní přípravy," dodal.

Šestadvacetiletý krajní záložník patří ke klíčovým oporám Plzně. Za sebou má i zahraniční angažmá ve Wolfsburgu a Freiburgu, ta mu však nevyšla i kvůli přetrženým vazům v koleně. Ty jsou nyní v pořádku, koleno však při zátěži v tréninku otékalo, proto musel podstoupit další operaci.

"Strašně mě mrzí, že po mistrovské sezoně mě čeká další pauza. Štěstím v neštěstí je, že drží křížový vaz, ale na mé aktuální situaci to nic nemění. Chtěl jsem Viktorce pomoci do pohárů, opět si zahrát na evropských stadionech a také být u závěru reprezentační kvalifikace na EURO. Bude ze mě alespoň největší fanoušek, klukům v Plzni i v nároďáku budu držet palce," prohlásil Pilař .

Plzeň by se s Pilařovou absencí měla vyrovnat. Na jeho pozici nyní nastupuje ve formě hrající Jan Kovařík, připraven je Egon Vůch, nalevo mohou nastupovat i Milan Petržela či Jan Kopic.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud