2. srpna 2015 • 22:10

Střelec Bohemky Čížek: Bylo by blbý tady v Jablonci slavit gól

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Fotbalista Tomáš Čížek prožil vydařený návrat do Jablonce, odkud před sezonou zamířil do Bohemians 1905. S "klokany" se hned v 2. ligovém kole představil na severu Čech a vedle rozloučení s domácími fanoušky se na Střelnici blýskl jedním gólem, jímž pomohl k nečekané remíze 2:2. Trefu ale neslavil.



"Bylo by blbé tady v Jablonci slavit gól. Jsem za něj určitě rád, že pomohl Bohemce uhrát remízu tady v Jablonci, kde bude málokdo získávat body," řekl Čížek po zápase novinářům.

Na začátku druhé půle se prosadil hlavou po centru ukrajinského spoluhráče Leonida Akulinina a poslal hosty do vedení 2:1. "Hlavou to byl asi můj pátý nebo šestý gól. S klukama jsme bavili, že když tady uspějeme, možná něco dám do kabiny. Tak uvidíme, co z toho vymyslíme," dodal s úsměvem šestatřicetiletý záložník.

Návrat do Jablonce si užil. V rámci oslav 70 let od založení severočeského klubu se před výkopem dočkal rozlučky s domácím publikem a fanoušci mu hlasitě tleskali i při střídání.

CELÝ SESTŘIH: Jablonec - Bohemians 1905 2:2
Video se připravuje ...

"Strašně jsem se na ten zápas těšil. Byl jsem mile překvapený jak fanoušky Bohemky, tak našimi. Tedy vlastně už mými bývalými jabloneckými," opravil se Čížek okamžitě s úsměvem. "Bylo to pro mě příjemné a zápas jsme si užil," dodal.

Remízu bral jako velké povzbuzení po úvodní domácí porážce Bohemians 0:1 se Zlínem. "Po tom špatném výkonu se Zlínem jsme si to vyříkali v kabině, že takhle se liga hrát nedá, zvlášť na domácím stadionu. Myslím, že každý si to vzal k srdci a dnes to bylo vidět," uvedl Čížek.

"Hráli jsme kompaktně, bojovali jsme a možná jsme Jablonec i trochu bojovností předčili. Samozřejmě v druhém poločase měl Jablonec šance, někdy jsme měli i štěstí. Asi je ta remíza zasloužená," dodal autor 23 branek v české lize.

Jablonec - Bohemians: Břevno Martina Doležala
Video se připravuje ...

Jablonec - Bohemians: Gól Lukáše Masopusta na 2:2
Video se připravuje ...

Jablonec - Bohemians: Wágner nevyužil další šanci
Video se připravuje ...

Jablonec - Bohemians: Wágner spálil šanci
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud