2. září 2015 • 13:28

Nečekané! Hubník jde z Plzně do Olomouce, chce být blízko rodiny

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se nečekalo. Stoper Viktorie Plzeň Roman Hubník, který byl v poslední době výraznou oporou Západočechů, odchází do Olomouce. Na hostování do konce roku ho získala Sigma. Hubník plzeňské vedení o odchod požádal, protože chce být blízko své rodině.



Hubník přijde o zápasy základní skupiny Evropské ligy, kam Plzeň v minulém týdnu postoupila přes Vojvodinu Novi Sad. "Plzeň opouštím s těžkým srdcem, Viktorii a její úžasné fanoušky čekají velké zápasy v Evropě i v českých soutěžích. V tuto chvíli však potřebuji být co nejblíže své rodině v Olomouci a jsem šťastný, že vedení Viktorie vyšlo mému velkému přání vstříc," uvedl Hubník v tiskové zprávě.

Hubníkův odchod je pro Viktorii velké oslabení, protože čtyřiadvacetinásobný bývalý reprezentant patřil na jaře k hlavním oporám a strůjcům titulu. "Samozřejmě nejsme nadšeni, že do konce podzimu přicházíme o jednu z opor a osobnost kabiny. Nicméně s Romanem máme od začátku jeho působení v Plzni nastaven férový a osobní vztah, přání hráče jsme tak respektovali," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Roman chce být pro nadcházející týdny a měsíce blízko své rodině a Viktoria vyšla jeho přání vstříc. Sigma měla logicky o služby takto zkušeného hráče eminentní zájem a dohoda obou klubů tak byla otázkou okamžiku," dodal.

Hubníka v základní sestavě mohou nahradit Jan Baránek a Lukáš Hejda. "Čekají nás těžké duely v Evropské lize i v rámci nejvyšší domácí soutěže, v tuto chvíli ale dostalo přednost lidské hledisko. Viktoria má navíc vedle Vaška Procházky připraveny do stoperské dvojice kvalitní alternativy. V zimní pauze si s Romanem situaci vyhodnotíme a dohodneme se na dalším postupu," dodal Šádek.

Hubník momentálně doléčuje drobné zranění z utkání na půdě Vojvodiny Novi Sad a na prvním tréninku v Olomouci se bude hlásit do konce tohoto týdne. "Nyní se soustředím na zápasy v dresu mateřské Sigmy, Viktorii děkuji za pochopení a porozumění, s vedením i spoluhráči budu v úzkém kontaktu a samozřejmě budu klubu držet palce," uvedl Hubník, který má na kontě v české lize v barvách Olomouce, Sparty a Plzně 169 zápasů a dvanáct branek. Hrával i za FK Moskva a Herthu Berlín.

RENTGEN: Brilantní cit pro prostor. Jak Hubník zastavil Spartu
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Gól Romana Hubníka na 0:2
Video se připravuje ...

HIT KOLA: Hubníkův výkon? Skvělý v obraně a ještě dal gól
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud