13. září 2015 • 21:55

Limberského volant? Hříšník mlčel. Bere to s humorem, řekl Procházka

Autor: jon, jav, kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Médii ještě ani nestihla doznít jeho aféra s bouračkou v opilosti a David Limberský se znovu připomněl v plné parádě. V ligovém duelu Plzně v Příbram (4:0) sice dal dva góly, ale veškerá slova o pokoře a vážně míněných omluvách shodil oslavou u prvního z nich. Limberský se totiž rozběhl ke kotli hostujících fanoušků a radostně přitom rukama naznačoval kroucení volantem. "Bere to s humorem, dneska to zvládl skvěle," neřešil jeho úlet nový kapitán Viktorie Václav Procházka.



David Limberský prožil velmi turbulentní týden. Ve středu v noci naboural opilý své luxusní bentley, od klubu vyfasoval téměř milionovou pokutu a přišel o kapitánskou pásku. Trenéři se svého klíčového obránce přesto rozhodli zařadit do základní sestavy v ligovém duelu v Příbrami.

„Měl jsem s Davidem dost dlouhý pohovor, vyříkali jsme si nějaké věci a nastavili pravidla. Po rozhovoru jsem se rozhodl, že do utkání půjde,“ přiznal trenér Karel Krejčí . „Je to silná osobnost. Sám si uvědomuje, že přestřelil, následky si ponese. S jiným hráčem by to zamávalo víc, po rozhovoru (absolvoval ho v pátek i v sobotu) v ideálním stavu nebyl, ale pak jsme si řekli, že je připravený.“

Příbram – Plzeň: Gól Limberského na 0:1. Slavil kontroverzně jako řidič!
Video se připravuje ...

Jednatřicetiletý hráč byl opravdu psychicky v pohodě, vstřelil dvě branky a patřil k nejlepším hráčům na hřišti. „Byl koncentrovaný od první minuty, výkon vyšperkoval dvěma góly. Podal bezchybný výkon, jeho první branka hodně pomohla. Myslím, že měl velkou motivaci, aby se výkonem všem lidem omluvil,“ pochválil ho Krejčí.

Limberského arogantní oslavu s kroucením imaginárním volantem odmítl komentovat. "Klub už vydal před pár dny tiskovou zprávu. David přestřelil, je si toho vědom a ponese následky,“ vrátil se jen k nehodě trenér Krejčí.

„To je jeho věc. Bere to s humorem, je dobře, že po tom těžkém týdnu odpověděl takhle a dal dva góly,“ prohlásil po utkání nový plzeňský kapitán Václav Procházka.

Limberský, kterého redaktoři Sportu vybrali jako muže utkání, se po utkání do médií nevyjádřil, pro novináře ani televizní kamery nebyl k dispozici.

„Měl to asi tenhle týden těžší. Snažili jsme se mu být při ruce a uklidňovat ho, zvládl to skvěle,“ měl radost Procházka. „Je si vědom toho, že udělal hloupost. Ale je to silná osobnost, když hned v prvním zápase odpověděl takhle. Máme v Plzni skvělou partu, držíme při sobě a to mu pomohlo.“

Limberský v noci na čtvrtek v Praze opilý naboural své bentley. Nadýchal 1,5 promile alkoholu, škoda na jeho voze dělá půl milionu korun. Celou věc bude řešit soud, obránci Plzně a české reprezentace v krajním případě hrozí až tři roky vězení.

Od klubu vyfasoval téměř milionovou pokutu, skončil ve funkci kapitána a vedení klubu mu jasně sdělilo, že v případném dalším prohřešku by mohlo dojít k ukončení jeho hráčské smlouvy. 

Příbram - Plzeň: Gól Davida Limberského na 0:4
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Plzeň 0:4
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud