5. října 2015 • 17:06

INVENTURA posil Sparty: Paixao se vypařil, Fatai je vidět

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Marco Paixao ze základní sestavy Sparty rychle vypadl, naopak Kehinde Fatai se prosazuje čím dál vícMarco Paixao ze základní sestavy Sparty rychle vypadl, naopak Kehinde Fatai se prosazuje čím dál vícFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalová Sparta v létě přivedla do svého kádru šest posil. Která z nich se dokázala dosud chytit? Vidět je útočník Kehinde Fatai i záložník Martin Frýdek, v sestavě nechybí od příchodu na Letnou ani Petr Jiráček. Naopak třeba s Markem Paixaiem či Francim Litsingim panuje nespokojenost - i proto se na hřiště dostanou jen vzácně. Podívejte se, jaká je situace nových tváří v kádru vedoucího týmu Synot ligy.

  • Franci Litsingi

    Litsingi na větší prostor v dresu Sparty zatím čekáFoto Pavel Mazáč (Sport)

    záložník
    bilance v Synot lize: 3 zápasy/ 53 minut 

    V pěti soutěžních zápasech, do kterých zasáhl, nasbíral 175 minut. To samo o sobě vypovídá o nízké vytíženosti konžského fotbalisty, kterého si Zdeněk Ščasný vyžádal z Teplic.  Litsingi se často nedostane ani mezi náhradníky. Před derby se Slavií mu vyhořel byt a následně zmeškal několik tréninků. Ščasný ho za to potrestal absencí na soupisce v zápasech Evropské lize proti APOELu a v nedělním ligovém duelu proti Slovácku.

  • Marco Paixao

    Útočník Sparty Marco Paixao se zatím neprosadil.Foto Barbora Reichová (Sport)

    útočník
    bilance v Synot lize: 3 zápasy/133 minut

    Z velké naděje velký propadák? Sparta ho přivedla po skončení smlouvy v polském Slasku Wroclaw a byl prezentován jako spolehlivý kanonýr. Před startem ligy Paixao dokonce prohlásil, že si v této sezoně troufá na vstřelení 30 branek. To se nyní jeví jako absolutně nereálný tip. Po několika zpackaných zápasech rychle vystřízlivěl a v lize žádný gól dosud nevstřelil. V základní sestavě nastoupil pouze v úvodních dvou kolech, pak už se na hřiště dostal jen na 16 minut.

  • Petr Jiráček

    Petr Jiráček nastupuje místo zraněného Lukáše Váchy.Foto Michal Beránek (Sport)

    záložník
    bilance v Synot lize: 4 zápasy/325 minut 

    Do Sparty přišel napravovat povadlou reputaci z působení v bundeslize. Kvůli zranění Lukáše Váchy, se hned dostal do základní sestavy, ale musel dohánět tréninkové manko. Odvrátil gólem v poslední minutě vyřazení favorita v domácím poháru na půdě třetiligového Králova Dvora.

  • Markus Steinhöfer

    Sparta - Ostrava: Skvělá akce Markuse Steinhöfera a šance Bořka Dočkala
    Video se připravuje ...

    obránce
    bilance v Synot lize: 5 zápasů/315 minut 

    Hned po prvním ligovém zápase se na něj snesla vlna kritiky za špatný výkon v Jihlavě. Postupně se však zlepšoval, lépe se sehrál s týmem a když nastoupil, byl aktivní směrem dopředu. Bohužel pro něj ho ale Zdeněk Ščasný v posledních zápasech tolik nevyužívá. Na pravého beka raději staví defenzivního záložníka Lukáše Marečka či levonohého Martina Frýdka.

  • Martin Frýdek

    Martin Frýdek patří mezi nejlepší letní posily Sparty.Foto ČTK

    záložník
    bilance v Synot lize: 9 zápasů/1 gól 

    Jde o největšího univerzála ve sparťanském týmu. Vyzkoušel si pravý i levý kraj obrany, oba kraje a střed zálohy a v přípravě nastoupil dokonce i v útoku. Na hřišti se vyznačuje svou důraznou a přímočarou hrou. Na podzim zatím nechyběl ani jednou a odehrál všechna soutěžní utkání Sparty, prosadil se i do reprezentační nominace.

  • Kehinde Fatai

    Sparta - Slovácko: Gól Fataie na 1:0. Přihrála mu tyčka
    Video se připravuje ...

    útočník
    bilance v Synot lize: 9 zápasů/3 góly 

    Zatím to vypadá, že tenhle nákup se Spartě povedl. Když Fataie přiváděla z rumunské ligy, slibovala si, že pozvedne její ofenzivní sílu a konkurenci pro Davida Lafatu. Pětadvacetiletý Nigerijec se do formy dostával postupně. V předkole Ligy mistrů vstřelil dva góly do sítě CSKA Moskva a pak se na chvíli odmlčel. V posledních dvou zápasech Fatai se třikrát zapsal mezi střelce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud