Ondřej Škvor
27. října 2015 • 05:00

TŘI varianty ve hře. Kdo bude pískat šlágr Plzně se Spartou?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to vyznamenání, ale taky trochu zápas za trest. Kdo bude řídit nedělní superšlágr Plzeň–Sparta? Reálně se nabízejí tři varianty a mezi nimi má navrch Radek Příhoda. Zní to tím pikantněji, že právě tento rozhodčí údajně před časem odmítl podepsat petici proti Liboru Kovaříkovi.



Naposledy pískal vypjatý duel českých znesvářených rivalů španělský sudí Borbalán. I nyní se mluví o možnosti zahraničního arbitra, ale až jako o třetí v pořadí. Výše si stojí dvojice Radek Příhoda a Jan Jílek.

Pro Příhodu mimo jiné mluví i to, že v neděli působil coby čtvrtý sudí na Spartě. Přitom bývá Damkové (a Berbrovým ) zvykem, že vyhlédnutého arbitra nenechá týden před vypjatým duelem pískat, ale pošle ho jako čtvrtého na zápas jednoho ze zúčastněných mužstev.

„Ano, o Příhodovi jsem slyšel. V zákulisí se mluví také o Jílkovi,“ říká jiný zdroj. Jílek pískal tento šlágr před rokem a zápas se mu velmi povedl. To je důvod pro. Navíc rozhodně patří mezi oblíbence Damkové a Berbra, protože spolu s Pavlem Královcem vystoupil veřejně na jejich podporu v souvislosti s kauzou Kovařík.

Co Pavel Královec, česká jednička? Nepravděpodobné ze dvou hlavních důvodů. Coby sudí z Plzeňského kraje nebývá na Viktorku nasazován, navíc v úterý ráno letí na zápas Ligy mistrů. Šlágr by stihnul, ale před evropskými poháry nebývá nasazován.

Z elitních arbitrů zbývá ještě Miroslav Zelinka, ale ten už vedl derby. Takový prestižní dvojboj není předpokládaný. Cizinec? I to se neslo zákulisím, ale nevypadá to tak. K takovému řešení sahají na Strahově na jaře, když silně přituhuje.

Směřuje to k českému řízení a stopy vedou k Příhodovi.

Kdo je Radek Příhoda? Má blízko k Romanu Berbrovi? To a další informace čtěte v úterním Sportu. Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana deníku Sport (27. října 2015)Foto Sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud