Michal Koštuřík
27. listopadu 2015 • 20:25

Jihlava Mešanoviče neprodá. Dává mu novou smlouvu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pětadvaceti letech je na vrcholu své výkonnosti. Jihlava bude Murisi Mešanovičovi brzy malá. Dost možná už je. Jenže klub bosenského útočníka nutně potřebuje, aby nepřišel o Synot ligu. S jeho uvolněním před koncem sezony se nepočítá. „Můj názor je jasný. Nabídli jsme mu novou smlouvu,“ uvedl majitel FC Vysočina František Vaculík před dnešní důležitou bitvou na Baníku.



Prošel si zdravotním martýriem, a když už byl zdravý, dostával v Jihlavě přednost krajan Haris Harba. Na rok dokonce zmizel na rozehrání do slovenské Dunajské Stredy. Po návratu a nabrání kondice už Muris Mešanovič definitivně přestal sbírat drobky, pro Vysočinu je aktuálně nepostradatelný. Jeho prodej podle bosse Františka Vaculíka v nejbližší době nepřipadá v úvahu.

Pro tuzemskou špičku musí být bosenský dravec lákavým zbožím. Takovým, pro které se nechodí do výprodeje. Jenže Jihlava o klenot nehodlá přijít. Teď ne. „Dostal návrh nové smlouvy. Ale jeden názor má hráč, druhý agent,“ netuší Vaculík, jak jednání dopadnou. Každopádně nemá v plánu autora šesti podzimních branek v zimě prodat. „Zájem o něj může být, ale o Mešanovičově prodeji vůbec neuvažujeme. Žádnou konkrétní nabídku na stole ani nemáme,“ informoval.

V nedávné minulosti se na bosenského dříče poptávala Plzeň. Zamlouval by se údajně i Jablonci, kde v minulosti tři roky působil. Transfer ze severu Čech (2011) má Vaculík dodnes v živé paměti. I proto se nechce schopného útočníka vzdát. „Zaplatili jsme za něho velké peníze. Jedny z největších, co jsme kdy dali,“ poznamenal. Dnes může říct, že se investice vyplatila.

Trvalo to však poměrně dlouho. Z důvodů výše uvedených. V Jihlavě ale zůstali trpěliví a Mešanovič začal od půlky loňského podzimu důvěru splácet. Vyrazit na Baník bez Bosňana na hrotu je nemyslitelné. „Jsem rád, že je zdravý a daří se mu,“ oddechl si Vaculík, jenž klíčovost souboje v Ostravě nehodlá přeceňovat. „Každé utkání je pro nás důležité, každé chceme vyhrát. Naše vítězství neznamená, že budeme mít klid do jara. A případná porážka neznamená, že nemáme o co hrát. Pro Baník je to ještě důležitější zápas, čemuž bude odpovídat jeho přístup,“ očekává maximální odpor protivníka.

Aby to pro předposlední tým tabulky dobře dopadlo, to bude hodně záležet na Mešanovičovi.

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Brno 2:0. Jihlava opustila pásmo sestupu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud