28. listopadu 2015 • 18:59

CELÝ SESTŘIH: Olomouc zabrala a uniká sestupu. Body trefil Malec

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli na domácím hřišti nad Slováckem 2:0, z tříbodového zisku se radovali Hanáci po třech kolech a vzdálili se sestupovému pásmu na rozdíl tří bodů. Oba góly Sigmy vítězů vstřelil Malec.



Olomoucký trenér Jílek poslal do základní sestavy uzdraveného Plška a na hrot vysokého Malce. Kouč Slovácka Habanec vyřešil krizi ve stoperské dvojici postavením Rady a místo vykartovaného Šumulikoskiho dostal šanci Daníček. Nesehranost se možná projevila už ve 4. minutě, kdy šla Sigma do vedení.

Vepřek poslal poslal přízemní centr před branku Slovácka, po odrazu si ho našel Tomáš Malec a podél brankáře Heči ho poslal do branky. O pět minut později opět zásoboval pokutové území centrem Vepřek, míč se po teči dostal na zadní tyč na Moulise, jehož střelu si však Heča pohlídal.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slovácko 2:0. Malec se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Pak se připomenula hostující věž Došek. Chvátal ho našel centrem, ale domácí gólman Buchta byl u pravé tyče po hlavičce forvarda Slovácka včas. Ještě blíž byl hostující útočník gólu v 16. minutě, kdy po obdobné akci těsně minul tyč. Vyrovnat mohlo Slovácko ve 37. minutě. Sigma po sérii zaváhání nabídla hostům vymetenou cestu středem obrany a jen skvělý zákrok Buchty proti Havlíkovi ji uchránil od inkasované branky.

Druhý poločas pokračoval vyrovnaným bojem a v 54. minutě došlo k nebezpečné srážce gólmana Buchty s Doškem a na hřiště museli okamžitě doktoři. Zatímco olomoucký brankář po ošetření pokračoval, útočník hostí musel střídat.

Slovácko se bez své ofenzivní opory do zakončení dostat nedokázalo, naopak Sigma hrozila z brejků, které ale vždy skončily nepřesnou finální přihrávkou. Druhý gól tak domácí přidali až v 84. minutě z penalty po zákroku Reinberka na Faltu. Druhý gól v utkání si připsal Malec.

15. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 4. a 85. z pen. Malec. Rozhodčí: Kocourek - Paták, Urban. ŽK: Malec, Houska, Navrátil, Hála, Vepřek - Došek, Daníček, Valenta, T. Rada, Reinberk. Diváci: 3568.

Sestavy:
Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - Moulis (67. Falta), Houska, Plšek (75. Petr), Šindelář, Navrátil (87. Štěpán) - Malec. Trenér: Jílek.
Slovácko: Heča - Chvátal, Břečka, T. Rada, Reinberk - Diviš (46. Hlúpik), Valenta, Havlík, Daníček, Civič (71. Sadílek) - Došek (59. Koné). Trenér: Habanec.

Olomouc - Slovácko: Ty hrály! Malec překonal Heču a nasadil mu housle
Video se připravuje ...

Olomouc - Slovácko: Nebezpečný Došek. Hlavičkou prověřil Buchtu
Video se připravuje ...

Olomouc - Slovácko: Došek při chuti a jeho další hlavička
Video se připravuje ...

Olomouc - Slovácko: Skvělý zákrok Buchty! Zneškodnil střelu Havlíka
Video se připravuje ...

Olomouc - Slovácko: Tak tohle hodně bolelo! Buchta se srazil s Doškem. Došek odnesen na nosítkách
Video se připravuje ...

Olomouc - Slovácko: Penalta! Reinberk naběhl do Falty. Vysloužil si žlutou a Malec navýšil na 2:0
Video se připravuje ...

Olomouc - Slovácko: Choreo domácích fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud