Michal Koštuřík
7. ledna 2016 • 04:30

Slavia dál rozhazuje! Na cestě je Mešanovič, chce Zemana i Greguše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přece! Osvědčené zdroje iSport.cz tvrdí, že Muris Mešanovič tutově přestoupí z Jihlavy do Slavie! Bosenský útočník využil vydařeného podzimu a neodolal lákavé nabídce z bohatého Edenu. Slavia navíc jedná o příchodu exsparťana Martina Zemana, z Jablonce by pak chtěla Jána Greguše.



Ještě v úterý večer to vypadalo, že se Mešanovič uvolí prodloužit kontrakt v Jihlavě, který mu v létě vyprší. „Mysleli jsme si to,“ přiznal klubový šéf František Vaculík. Jenže dnes se schopný střelec rozhodl jinak – pro Slavii. Ta mu nabízí výrazně lepší finanční podmínky. Pro Vysočinu je to skvělá (a asi poslední) šance svůj klenot adekvátně zpeněžit. „Řekl nám, že by radši šel do Slavie,“ sdělil Vaculík iSport.cz.

Přestupová suma by měla podle našich informací překročit pět milionů korun. Zároveň nebude se všemi bonusy pro nejrůznější manažery vyšší než sedm milionů. „Je otázka, co pro něj hraje rozhodující roli. Jestli chce rozvinout své přednosti anebo v tom je i něco jiného,“ nadhodil Bokša, podle něhož by bylo lepší, kdyby sezonu dohrál v Jihlavě.

„Mrzí mě, že chce odejít. Zvlášť když prezentoval, jak je u nás spokojený.“ Podle Vaculíka ještě není obchod uzavřený. První nabídka, kterou Slavia poslala, se mu nezamlouvá. „Neodpovídá našim představám,“ nastínil. Přesto by to mělo klapnout a Mešanovič se stane další zimní posilou „sešívaných“. Vedle záložníka Josefa Hušbauera ze Sparty (zatím) tou nejzvučnější.

Slavia chce i Zemana a Greguše

Slavia ve své rozjeté přestupové hře ovšem nechce zůstat jen u Hušbauera s Mešanovičem. Podle informací iSport.cz pracuje i na příchodu dalšího bývalého sparťana Martina Zemana, který po minulé sezoně, kdy zazářil v Příbrami, působí ve švýcarském Sionu.

Klub z Edenu si podle informací iSport.cz také dělá zálusk na jednoho hráče z Jablonce, do jehož získání je zaangažovaný i Jaroslav Tvrdík. "CEFC je partnerem fotbalové sociace a spolupracujeme i v rámci Memoranda o spolupráci, uzavřeného mezi FAČR a Čínskou fotbalovou asociací. V rámci těchto projektů se často vídáme s Miroslavem Peltou. Domluvili jsme se, že s ním osobně proberu možný přestup jednoho z hráčů Jablonce do Slavie," uvedl v exkluzivním rozhovoru pro Sport.

V souvislosti se Slavií se mluví o Stanislavu Teclovi, Martinu Pospíšilovi či Jánu Gregušovi, podle informací Sportu ale cílí pražský klub výhradně na slovenského reprezentačního záložníka Jána Greguše.

Za autora osmi podzimních branek Mešanoviče bude Vysočina urychleně hledat náhradu. „Jednoho kvalitního útočníka (Pavla Dvořáka) máme, uzdravil se Marcin a je tam mladý Klíma. Ale v případě Mešanovičově odchodu jednoznačně potřebujeme získat dalšího,“ uvedl Bokša s tím, že může jako součást kompenzace přijít někdo ze Slavie. Ve hře budou Rodek Voltr, Jan Vošahlík a Marek Červenka.

V klubu také řeší budoucnost Mešanovičova krajana Harise Harby , který se vrátil z neúspěšného hostování v Trnavě a nehoří ochotou bít se za FC Vysočina. Přípravu však s týmem začal. „Řešíme to,“ podotkl manažer. „Haris neřekl jednoznačně, že tady hrát nechce, ale má zájmy i jinde. Na začátku příštího týdne bude jasno,“ usoudil. Stejný termín nadhodil Vaculík jako „deadline“ ohledně Mešanoviče a Slavie.

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší si pochvaluje posilování kádru Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší si pochvaluje posilování kádruFoto TV iSport

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud