1. února 2016 • 21:37

Hotovo! Skalák opouští Boleslav, v Anglii si ho vybral Brighton

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojednáno. Záložník Jiří Skalák míří z Mladé Boleslavi do anglického druholigového Brightonu. Třiadvacetiletý reprezentant v pondělí do Anglie odletěl, úspěšně prošel zdravotní prohlídkou, a od nynějška tak bude s ambiciózním klubem, který momentálně figuruje v soutěži na čtvrtém místě, bojovat o postup do Premier League. Skalák podepsal v Brightonu smlouvu na 3,5 roku.



Brighton podal na Skaláka nabídku už na začátku ledna, Mladá Boleslav na ni reagovala, a dlouho se čekalo na odpověď z anglické strany. Jednání se pak znovu rozběhla až v závěru přestupového období, které ve většině evropských zemí včetně Anglie končí v pondělí. Zájem o šikovného hráče projevil také další anglický druholigový celek, Queens Park Rangers. Ovšem Brighton byl úspěšnější a Skaláka získal.

„Děkujeme Jirkovi Skalákovi za skvělou práci, kterou v Mladé Boleslavi odvedl,“ řekl Sportu prezident středočeského klubu Josef Dufek. „Agentura Sport Invest přes svou pobočku v Londýně znovu ukázala svou manažerskou extratřídu. Přestože se jedná o klub z druhé anglické ligy, jde v dnešní době o nadstandardní transferovou záležitost,“ dodal Dufek.

ONLINE: všechny přestupy, jednání a spekulace sledujte ZDE »

Transferová částka je tajná, přesto je jistě několikanásobně vyšší než 10 milionů korun, za které Boleslav Skaláka vykoupila ze Sparty. Letenský klub si mohl reprezentačního záložníka pořídit zpět, jenže by musel minimálně dorovnat sumu, za kterou jde do Brightonu, což je v českých podmínkách neakceptovatelná částka.

Skalák o angažmá v Anglii snil. Už během dne umístil na sociální sítě fotku s anglickým slovníkem, což napovídalo přibližujícímu se transferu. „Je to určitě zajímavá nabídka, je to pátá nejlepší liga na světě. Ten tým je nahoře, může postoupit do Premier League, takže je to určitě lákavé,“ komentoval Skalák už prvotní interes z Brightonu.

V podzimní části patřil Skalák k lídrům Boleslavi, v lize dal šest gólů, na dalších sedm přihrál. Probojoval se i do národního mužstva a má slušnou šanci na to, že se dostane do nominace na EURO. Ovšem o to bude nyní bojovat v Anglii, kde ho čeká podstatně větší konkurence.

Skalák: Netušil jsem, že existuje tolik zdravotních prohlídek

Věřil jste, že ještě celý transfer se na závěr období zvládne?
"Počátkem ledna jsem si říkal, že asi brzy přestoupím. Ale pak se trochu vše natahovalo, a tak jsem už přemýšlel o tom, jak budu hrát v Mladé Boleslavi. Ovšem věděl jsem, že kluby nepřestaly jednat , a nakonec to má šťastný konec."

Jaký na vás udělal dojem první den v novém působišti?
"Že jsou zde nadstandardní podmínky, to ani nemusím říkat, to je vidět na první pohled. Ale ty další věci mě docela překvapily – ani jsem netušil, že vůbec existuje tolik zdravotních prohlídek, co jsem dnes absolvoval. Ale všichni lidé moc příjemní, pozitivní dojem na mě udělal trenér i lidé z vedení."

Co vás čeká v nejbližších dnech?
"Ráno vyrážím s týmem na první trénink, v pátek už hrajeme zápas. A pokud vše dobře dopadne, bude o víkendu volno a já vyrazím na otočku do Čech, aby zařídil nějaké věci."

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud