7. února 2016 • 14:44

Sparta v generálce na ligu přehrála Žilinu 4:2, dva góly dal Šural

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v generálce na jarní část sezony porazili doma na Letné Žilinu 4:2. Zasloužila se o to zejména zimní posila Josef Šural. Reprezentační záložník vstřelil dva góly a na další přihrál Ladislavu Krejčímu, trefil se také Bořek Dočkal.



Sparta od začátku zaměstnávala hostujícího brankáře, na gól však čekala do 36. minuty, než Šural našel Krejčího, který střelou pod břevno otevřel skóre. Hosté sice brzy srovnali, ale v závěru poločasu si Krejčí se Šuralem vyměnili role a posila z Liberce vstřelila hlavou svůj první gól ve sparťanském dresu.

Šural byl při chuti, v další šanci sice ještě neuspěl, ale po přiťuknutí Zahustela už navýšil vedení, které ještě potvrdil Dočkal ranou z hranice pokutového území. Žilina už jen v závěru snížila.

"Vždycky jde zahrát ještě lépe, ale jsem rád, že jsem dal konečně branku. Navíc byly dvě a k tomu asistence. Ale branky budou důležité až v lize a ne v generálce. Věřím, že nám výhra do jara pomůže," řekl Šural. "Potřeboval jsem si zvyknout na nové spoluhráče a každým zápasem je to lepší a lepší," dodal.

Šural poprvé pálil za Spartu: Gól už jsem opravdu potřeboval
Video se připravuje ...

Sparta se dočkala výhry po pěti přípravných zápasech bez vítězství a pozitivně se naladila na sobotní vstup do ligy na hřišti Zlína.

"Celkově hodnotím generálku pozitivně, protože jsme vyhráli. Na druhou stranu brankový rozdíl měl být větší. V závěru jsme předvedli po čtvrtém gólu další pěkné akce, ale místo aby to skončilo pět nebo šest jedna, tak jsme inkasovali na 4:2," mrzelo trenéra Zdeňka Ščasného. "Tohle bych hráčům vytkl, i když jsme rádi, že jsme se konečně prosadili střelecky, protože ve Španělsku se nám to nedařilo," dodal.

Potěšilo ho, jak během přípravy do týmu zapadly posily. "Je to sice ošidné chválit před startem sezony, ale s Šuralem i Zahustelem jsme velice spokojení a těší nás, jak do mužstva zapadli. Zahustel podával dobré výkony od začátku. Pepa Šural se postupně rozehrával už ve Španělsku a zlepšuje se každým zápasem. Plní přesně to, co si od něj slibujeme. Věřím, že se bude ještě zlepšovat," dodal Ščasný.

Ščasný: Mareček, nebo Vácha? Generálka mi zamotala hlavu
Video se připravuje ...

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Žilina 4:2 (2:1)
Branky: 45. a 63. Šural, 36. Krejčí, 67. Dočkal - 38. Paur, 87. Haskič.

Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Brabec (66. Mazuch), Holek, Costa - Dočkal, Mareček (46. Vácha), Frýdek (69. Jiráček) - Šural (73. Konaté), Fatai (46. Juliš), Krejčí (46. Matějovský). Trenér: Ščasný.

Zápas Sparta - Žilina jsme sledovali ONLINE zde »

MATCH OVERVIEW LEGACY
7. 2. • 15:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:2
ONLINE
7. února
15:00
MŠK Žilina
MŠK Žilina
Góly

Domácí: 36. Krejčí, 45. Šural, 63. Šural, 67. Dočkal

Hosté: 38. Paur, 87. Haskić

Sestavy

Domácí: Bičík – Zahustel, Brabec (66. Mazuch), Holek, Costa – Dočkal, Mareček (46. Vácha), Frýdek (69. Jiráček) – Šural (73. Konaté), Fatai (46. Juliš), Krejčí (46. Matějovský)

Hosté: Volešák – Špalek, Vavro (73. Michlík), Králik, Mazáň – Káčer, Pečovský, Bénes – Mbah (76. Hlohovský), Paur, Jánošík (66. Haskić)

Rozhodčí

Makovička – Benedikt, Novotný

Stadion

Generali Arena

Návštěva

1 923 diváků

Josef Šural se v generálce Sparty na start ligového jara blýskl proti Žilině dvěma góly
Josef Šural se v generálce Sparty na start ligového jara blýskl proti Žilině dvěma góly

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud