10. února 2016 • 15:41

Sparta na jaře uctí památku zesnulého Srníčka: Bude dál s námi!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta uctí památku nedávno zesnulého trenéra gólmanů a bývalého reprezentanta Pavla Srníčka i v jarní části sezony. První vzpomínková akce se uskuteční při úvodním domácím utkání nejvyšší soutěže na Letné 21. února proti Mladé Boleslavi. „Pavel s námi sezonu začal a byli bychom rádi, kdyby ji s námi aspoň takto symbolicky dokončil,“ řekl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.



Klub nechal vyrobit odznaky s podobiznou vicemistra Evropy z roku 1996 a sloganem „Se Srňou v zádech“ a výtěžek z jejich prodeje půjde po sezoně na charitu. Srníčkův portrét a iniciály budou také v místech u střídaček, kde během zápasů sedával. Při utkání s Mladou Boleslaví navíc budou moci fanoušci na speciálním místě na stadionu napsat zesnulému brankáři vzkaz.

Sparta na jaře uctí památku zesnulého Srníčka: Bude tu s námi!
Video se připravuje ...

„Pavel s námi sezonu začal a byli bychom rádi, kdyby ji s námi aspoň takto symbolicky dokončil,“ řekl na tiskové konferenci generální ředitel Sparty Adam Kotalík. „Všechno jsme konzultovali s jeho rodinou a jsme rádi, že máme i jejich podporu. Věřím, že nám Pavel pomůže a bude nám na jaře ze shora držet palce,“ dodal.

Sedmačtyřicetiletý Srníček zemřel 29. prosince poté, co ho při běhu v rodném Bohumíně postihla zástava srdce. Někdejší brankář Ostravy, Newcastlu, Sheffieldu Wednesday nebo West Hamu byl po devíti dnech v umělém spánku odpojen od přístrojů, protože vyšetření ukázala, že jeho mozek byl nevratně poškozen.

Máme nejsilnější tým za několik let, věří si Sparta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud