12. února 2016 • 21:23

První start a hned nula! Hroššo umlčel svůj Liberec a bude platit

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Lukáš Hroššo prožil v Dukle povedený soutěžní debut. Osmadvacetiletý slovenský fotbalista na úvod jarní části ligové sezony udržel čisté konto a pomohl k domácí výhře 2:0 na Libercem, odkud v zimě na Julisku přišel. Hroššo si výhry nad bývalými spoluhráči hodně cenil a rád přispěje do kasy pražského celku.



"Nervózní jsem nebyl vůbec, právě že jsem se těšil na tenhle zápas s bývalými spoluhráči. Byl to super zápas se šťastným koncem pro nás," řekl Hroššo po předehrávce 17. kola novinářům. Počítá s tím, že ho na Dukle čeká zápisné. "Určitě zaplatím rád. Neříkal jsem to před zápasem a nechtěl kluky motivovat, ale občerstvení do kabiny určitě donesu," slíbil odchovanec Nitry.

Úspěšně zaskočil za zdravotně indisponovaného brankáře Filipa Radu, ale o pevné pozici jedničky v Dukle nepřemýšlí. "Tohle vůbec neřeším. My makáme všichni tři gólmani nastejno. A koho trenér dá, toho dá. Musíme to respektovat. Já jsem šťastný za tenhle zápas, který byl i rozlučkovým zápasem s Libercem," prohlásil Hroššo.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Liberec 2:0. Slovan srazil vlastní gól
Video se připravuje ...

Nejtěžší zákrok večera si v prvním poločase paradoxně připsal proti spoluhráči Jakubu Považancovi, jehož nepovedený odkop za stavu 0:0 reflexivně vytěsnil. "Nebyl to těžký zákrok, přesunul jsem se, měl jsem tam ruku a vyrazil to," popsal situaci Hroššo.

Uznal, že Slovan v úvodu svěřence Luboše Kozla svou aktivitou zaskočil. "Liberec nás trošku presoval a měli jsme s tím problém. Ale to bylo možná deset minut a měli spíš pološance. Potom jsme dali gól po pěkné akci a pak i druhý," připomněl bývalý slovenský reprezentant do 21 let, který všechny liberecké střely bez větších problémů pochytal. "Nedostali se do nějaké super příležitosti, ale snažili se, byli dopředu aktivní a měli přečíslení a centry. Ale s tím jsme si poradili," dodal Hroššo.

Brankář Lukáš Hroššo přišel do Dukly právě z Liberce
Brankář Lukáš Hroššo přišel do Dukly právě z Liberce

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud