Stanislav Hrabě
13. února 2016 • 13:41

Hovorka chybou naštval kouče. Nic ho neomlouvá, ví Trpišovský

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to obrovská chyba. Ve 48. minutě přišel liberecký stoper David Hovorka před brankou o míč, dukelský útočník Václav Vašíček hledal volného spoluhráče, ale Ondřej Karafiát si centr srazil do vlastní sítě. Liberecký trenér Jindřich Trpišovský se debutanta v lize nezlobil, naštval ho Hovorka. „Jeho chyba mě mrzí hodně,“ neskrýval rozladění. „V našich poměrech ho počítám mezi zkušené,“ připomenul, že Hovorka byl členem základní sestavy už na podzim a odehrál 12 ligových zápasů.



Liberecký stoper David Hovorka se ve 48. minutě pokusil obejít Václava Vašíčka, aniž by měl krytá záda. O míč přišel, Vašíček centroval před Koubkovu branku, kde hledal spoluhráče. Dráhu míče přeťal skluzem ligový debutant Ondřej Karafiát tak nešťastně, že ho poslal do vlastní sítě.

„Nezlobte se, nebude mluvit, je úplně zlomený,“ omlouval z mediálních aktivit nováčka nejvyšší soutěže tiskový mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa.

Dukla - Liberec: Vlastenec přesně k tyči! Karafiát překonal Koubka
Video se připravuje ...

Výčitky však schytal chybující stoper Hovorka. „Mrzí mě hodně, co provedl,“ zlobil se trenér Jindřich Trpišovský. „Pustil se do naprosto zbytečné akce, mohl to řešit jinak, rozehrávkou na Ljulku,“ nabídl bezpečné řešení. „Nás to srazilo dolů, na podzim se nám takové věci nestávaly,“ upozornil.

Dvaadvacetiletého Hovorku si Trpišovský v létě stáhl s sebou z tehdy druholigové Viktorie Žižkov a dal mu první příležitost v nejvyšší soutěži. Stal se člen základní sestavy, nyní má na kontě dvanáct prvoligových startů, nejméně z obranné čtveřice (Pokorný 39, Ljulka a Bartošák po 13). „V našich poměrech je zkušený, nic ho neomlouvá,“ prohlásil liberecký kouč přísně.

O měsíc starší nový kapitán libereckého týmu a kolega ve středu  obrany Lukáš Pokorný byl mnohem smířlivější. „Chceme hrát fotbal, je to lepší než míč nakopnout dopředu a rvát se o něj,“ nalezl pro spoluhráčův tah pochopení.

„Trenér to po nás vyžaduje, tak jsme hráli i v Evropě a vyplatilo se to,“ dodal. „Uznávám, byla to Davidova chyba, ale nemůže znamenat nějakou změnu, když se něco jednou nepovedlo, nemůžeme opustit tuto cestu,“ obhajoval Pokorný pokus o fotbalové řešení, které Hovorka zvolil.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Liberec 2:0. Slovan srazil vlastní gól
Video se připravuje ...

Fotbalisté Dukly se radují ze vstřelené branky
Fotbalisté Dukly se radují ze vstřelené branky

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud