13. února 2016 • 18:35

CELÝ SESTŘIH: Mahmutovič zářil. Olomouc hrála s Bohemkou 2:2

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce vstoupili do jarní části první ligy remízou 2:2 v záchranářském souboji s Bohemians Praha 1905. Dostali se tak z pásma sestupu. Po první půli vedli hosté brankou Schicka. Domácí zkraje druhé půle skóre otočili po trefách Ordoše s Mahmutovičem, ale Bohemians dokázali vyrovnat Acostou.



Trenér domácích Václav Jílek musel oželet v sestavě balkánské duo Radakovič, Cana, na stoperu nastoupila zbrusu nová dvojice Rode se Štěrbou. Trenér hostí Pivarník se musel obejít bez Bartka, Škerleho a nakonec i kapitána Jindřiška.

První vzruch přinesla 12. minuta a souboj Rodeho se Schickem v domácím pokutovém území. Hostující útočník si posunul míč kolem obránce Olomouce a poroučel se k zemi. Rozhodčí Příhoda jen zakroutil hlavou. O dvě minuty později vlétnul do velkého čtverce hostů odvážně bek domácích Hála. Odkop Čögleye na roh přišel za minutu dvanáct.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Bohemians 1905 2:2
Video se připravuje ...

V další šanci přiťuknul Petr na malé vápno Navrátilovi, který z těžké pozice střílel nad. V 27. minutě kopal roh Houska, Zlámal centr podběhl a Rode hlavičkoval do odkryté branky. Švec jeho hlavičku, která zřejmě nemířila mezi tyče, odhlavičkoval pryč a dorážku Štěrby chytil Zlámal.

Sigma měla další šance, ale ve 41. minutě šli do vedení hosté. Mosquera potáhl míč po křídla, vyslal Schicka, který obehrál Štěrbu a křížnou střelou nedal Buchtovi šanci.

Ve druhý půli ale zaúřadovala lednová posila Mahmutovič . Útočník hostující z Plzně nejprve uvolnil Ordoše a ten podél Zlámala poslal míč do branky. O čtyři minuty pak dokonal obrat sám Mahmutovič, který po Šindelářově přihrávce utekl obráncům a poradil si i s gólmanem.

Olomouc - Bohemians: Gólparáda! Schick poslal Klokany do vedení
Video se připravuje ...

V 59. minutě zahrál Mahmutovič u čáry na housle Krchovi, střelu z úhlu pak brankář Bohemky tečoval na rohový kop. Ale nápor domácích v 69. minutě hosté utnuli a z nenápadné akce vyrovnali. Mosquera našel Jiráska, ten parádním centrem přes celé vápno nahrál Acostovi, který vyrovnal na 2:2. V závěru byl nebezpečnější pražský tým, když hlavně Schick zlobil neustále olomouckou defenzívu.

Ale v 90. minutě mohla získat tři body Sigma. Hála našel na vápně Ordoše, který překonal Zlámala, ale břevno zachránilo hostům bod.

17. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:2 (0:1)
Branky: 47. Ordoš, Mahmutovič - 41. Schick, 69. Acosta. Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Ratajová. ŽK: Mahmutovič, Ordoš (oba Olomouc). Diváci: 4269.

Sestavy:

Olomouc: Buchta - Hála, Štěrba, Rode, Vepřek - Petr (63. Moulis), Ordoš, Šindelář, Houska (90. Falta), Navrátil - Mahmutovič (82. Malec). Trenér: Jílek.

Bohemians 1905: Zlámal - Čögley, Krch, Gajič, Švec - Acosta, Hubínek (86. Šmíd), Hradecký, Jirásek, Mosquera (90. Čížek) - Schick. Trenér: Pivarník.

Olomouc - Bohemians: Buchta zkrotil Schickovu hlavičku
Video se připravuje ...

Olomouc - Bohemians: To se dá spálit? Hála zahodil obrovskou šanci!
Video se připravuje ...

Olomouc - Bohemians: Buchta zlikvidoval pěknou střelu Acosty
Video se připravuje ...

Olomouc - Bohemians: Sigma vyrovnala na 1:1! Ordoš zužitkoval Mahmutovičovu přihrávku
Video se připravuje ...

Olomouc - Bohemians: Klasika! Mahmutovič si naběhl na skvělý pas a poslal Sigmu do vedení 2:1
Video se připravuje ...

Olomouc - Bohemians: Uruguayský úder! Klokan Acosta srovnává na 2:2
Video se připravuje ...

Olomouc - Bohemians: To je smůla! Ordoš trefuje v poslední minutě břevno
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud