Tomáš Podvín
13. února 2016 • 21:37

Bílek dostal Latku ze sestavy Slavie: Je to kámoš, není to příjemné

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Právě jeho jméno bylo spojováno s největším otazníkem v sestavě Slavie. Jiří Bílek, nebo Martin Latka? Stopera Simona Deliho nakonec pro zápas s Brnem (2:0) doplnil právě Bílek, tradiční slávistický kapitán zůstal jen na lavičce. Tento tah se trenérovi Dušanu Uhrinovi vyplatil, dvaatřicetiletý stoper odvedl dobrou práci v defenzivě a navíc vstřelil druhý gól Slavie.



Stejně jako trenér Dušan Uhrin a další hráči i Jiří Bílek přiznával, že hra Slavie nebyla ideální kvůli velkým očekáváním.

„Nervozity tam bylo skutečně hodně. A taky si myslím, že v přípravě nám šel líp presink, který tentokrát nebyl ideální. Chyběl nám klid na kopačkách, ale dá se to pochopit kvůli tlaku, byl to přece jen první zápas, velké očekávání od veřejnosti. Možná jsme měli trochu svázané nohy, tak doufám, že se to bude zlepšovat,“ hodnotil po zápase.

Bílek nastoupil do zápasu netradičně jako kapitán. „Jsem za to rád, ale kapitánů je tady víc. Chyběl Laty (Martin Latka) i Škoďák ( Milan Škoda ), takže tohle byl fakt jenom záskok,“ vyprávěl zkušený obránce.

Slavia - Brno: Standardky Slavii jdou – Bílek procpal míč do brány
Video se připravuje ...

Právě jeho souboj o místo druhého stopera s kapitánem Martinem Latkou byl během přípravy hodně sledovaný. „„Je to nepříjemné, protože Laty je můj kamarád a výborný fotbalista. Je to taková ošemetná situace,“ řekl Bílek upřímně.

„Na druhou stranu se stále řešilo jenom to, jestli já, nebo Laty. A přitom je tu ještě Míša Frydrych, který nám tu jednou všem vytře zrak, je to taky výborný kopáč,“ chválil mladšího spoluhráče. „Ve fotbale je všechno strašně rychlé, teď jsem dal gól, ale příště být v sestavě ani nemusím,“ dodal.

Právě Bílkův gól na 2:0 byl velmi důležitý, Slavii dodal potřebný klid. „Jo jo, 2:0 je dobrý výsledek, ale taky hrozně zrádný. Kdyby uznali soupeři ten gól na 1:2 ke konci, tak by se naše nervozita ještě zvětšila a trápili bychom se,“ neopomněl ovšem Bílek zmínit situaci ze 73. minuty, ve které hlavní rozhodčí sporně neuznal Brnu vstřelenou branku.

Slavia se každopádně díky výhře nad Brnem posunula před Liberec na čtvrté místo tabulky. „To je určitě super, ambice Slavie jsou teď veliké a my musíme vyhrávat doma i venku. Tím pádem je pro nás čtvrté místo pořád málo,“ usmíval se Bílek.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Brno 2:0. Posily pomohly k bodům
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Všechny zprávy pro fanoušky Slavie Všechny zprávy pro fanoušky SlavieFoto spo
 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud