Tomáš Podvín
26. února 2016 • 11:00

Petržela před zápasem na Slavii: Nechci se chlubit, ale měli mě tam rádi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli ho čeká třetí ligový duel na lavičce Baníku. Zatím má trenér Vlastimil Petržela bilanci vyrovnanou, jednou 0:3 prohrál, jednou 3:0 vyhrál. Má ostravský celek šanci i na hřišti posílené Slavie? „Překvapit můžeme každého. Když budeme běhaví, tak lze zaskočit kohokoliv,“ tvrdí svérázný kouč v rozhovoru pro oficiální stránky Synot ligy.



Petržela je zatím v Baníku spokojený, v rozhovoru si pochvaluje zlepšení atmosféry po příchodu nových majitelů i zvýšení sebevědomí svého mužstva po nečekaně jasné výhře nad Zlínem. „Kluci jsou uvolnění a více se smějí. Je to logické, protože předtím byli totálně na dně,“ říká trenér.

V neděli to budou moci jeho svěřenci dokázat na půdě Slavie, kde ovšem budou velkým outsiderem. „Mně postačí, když budeme hrát dobrý fotbal. Výsledek nemusím vůbec řešit. Jen doufám, že to bude férové utkání. V sestavě musí kvůli chřipce nastat změny, což nemám moc rád. Svých starostí máme opravdu dost. Jinak si ale myslím, že se Slavii můžeme fotbalově vyrovnat,“ nebojí se Petržela.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Zlín 3:0, Baník uťal sérii osmi porážek
Video se připravuje ...

Pro zkušeného trenéra půjde o pikantní střetnutí, protože ve Slavii dlouho působil. I když je to už mnoho let zpátky, na své angažmá u „sešívaných“ si dobře pamatuje. „Vzpomínky jsou strašně krásné. Strávil jsem tam dvanáct let a nevím, jestli mě v tomhle vůbec někdo překonal. Bylo to nádherné. To se ani nedá popsat,“ rozplývá se.

V Edenu zažil Petržela mimo jiné bohatého majitele Borise Korbela. „Já jsem tam přišel ještě před Korbelem. Nejdřív tam bylo IPS, pak pan Komárek a po něm pan Epstein. No a právě s ním jsme ulovili toho Korbela, který s sebou přinesl obrovskou změnu životní úrovně. Plat vám z pěti tisíc vylétl na osmdesát, to byly neskutečné věci,“ vzpomíná na známé období.

I současná Slavia by dvaašedesátiletého stratéga lákala. „To víte, že bych ji chtěl ještě někdy trénovat,“ odpovídá bez váhání. „Nechci se chlubit, ale co si pamatuji, tak mě fanoušci i hráči měli rádi,“ dodává Petržela. V neděli ale svůj bývalý klub šetřit určitě neplánuje.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Slavii? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Vrbův první zápas v lize? Debakl Baníku 0:7 na Slavii
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Jihlava - Slavia 0:0. Několik šancí a tyč hostům nestačily
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud