Jakub Konečný
2. března 2016 • 15:29

Kdy bude hrát Sparta na Dukle? Nejdřív v dubnu, ale hrozí komplikace

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Program Synot ligy jen tak kompletní nebude. Zápas 19. kola mezi Duklou a Spartou, který byl v pondělí odložen kvůli sněhové kalamitě, totiž ještě nezná svůj nový termín. Jisté však je, že malé pražské derby se dohraje nejdříve v dubnu.



Fotbalové jaro sice už odstartovalo, ale kalendáři dál vládne zima – a v posledních dnech se důrazně připomíná.

V pondělí husté sněžení odválo zápas Dukly se Spartou, včera zase musel být kvůli nezpůsobilému terénu odložen duel osmifi nále MOL Cupu v Hradci Králové, kam měla přijet Mladá Boleslav. Jenže zatímco v tomto případě byl stanoven nový termín na 8. března, datum, kdy Synot liga odmaže svůj rest v podobě malého pražského derby, je stále neznámé.

„Po dohodě s Duklou a vedením ligy bude nový termín našeho vzájemného zápasu stanoven až po odvetě Evropské ligy s Laziem Řím,“ prohlásil včera šéf komunikace letenského klubu Ondřej Kasík.

Spartě totiž díky postupu do osmifinále Evropské ligy náležitě zhoustl program a volné okénko se v něm hledá jen velice těžko. Následující dva březnové týdny jsou passé kvůli Laziu, dva další má zase vyblokovány reprezentace, kterou čekají Skotsko a Švédsko.

Juliska pod sněhem! Zápas Dukla - Sparta odložila chumelenice
Video se připravuje ...

„Samozřejmě pro nás to příjemné není, je to komplikace v tom, že termínovou listinu máme hodně nabitou, ale bude se muset najít nějaký jiný datum. Nedá se nic dělat, to je příroda,“ glosoval v pondělí na Julisce odložení zápasu člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

Jako první tak připadá v úvahu středa 6. dubna, která je však vyhrazena zahajovacím utkáním semifinále MOL Cupu. To se přitom může Sparty týkat rovněž, nejdřív ji však ve čtvrtfinále domácí pohárové soutěže čeká Liberec, první zápas je na programu už tento čtvrtek.

„Trávník bude v pořádku. Tady u nás na severu jsme na podobné počasí zvyklí,“ slíbil sebevědomě tiskový mluvčí Slovanu Lukáš Váňa. „I když samozřejmě, pokud nastane situace jako v pondělí na Dukle, že před zápasem začne chumelit, tak by to pořádání zápasu zkomplikovat mohlo,“ dodal pak raději.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Foto spo

Chumelenice na Julisce, kvůli které rozhodčí odložili zápas Dukly se Spartou
Chumelenice na Julisce, kvůli které rozhodčí odložili zápas Dukly se Spartou

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud