Jakub Dvořák
6. března 2016 • 04:25

Ďolíček tleskal SCHICKovce. Mladý střelec dál udivuje ligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spartě roste útočník jako víno. Paradoxně však nezáří na Letné v rudém dresu ale v zelenobílém a v Ďolíčku. Dvacetiletý útočník Patrik Schick o sobě dává v dresu Bohemians 1905 dost značně vědět. V sobotním utkání proti Teplicím (1:1) nejdříve umístěnou hlavičkou zavěsil a o několik minut později si parádně povodil obranu hostů a šikovně založil šanci „klokanů“. A to se mu v letošní sezoně nepovedlo poprvé.



V probíhající sezoně je jasně nejlepším útočníkem Bohemians. Trenér Roman Pivarník se na něho může opravdu spolehnout. Celkem vstřelil  sparťanský odchovanec za „klokany“ už šest branek.

Po ztraceném vítězství v poslední minutě nastavení byl však domácí kouč velmi rozzlobený. "Viděl jsem problém v tom, že tři hráči z našeho mužstva hráli totálně podprůměrně. To bylo něco hrůzostrašného. Hrát se sedmi hráči je pak složité,“ hudroval Pivarník. Dvacetiletý útočník ale mohl být v klidu, do trojice hříšníků rozhodně nepatřil.

Ve 28. minutě se blýskl pooprvé. Michal Hubínek nacentroval do vápna, přihrávkou našel právě Schicka a ten nikým nehlídaný zavěsil do teplické branky.

Bohemians - Teplice: Gól! Schick zakončil pěknou kombinaci klokanů
Video se připravuje ...

Ještě hezčí okamžik si však schoval na 32. minutu. Nejdříve si zpracoval těžkou přihrávku na prsa, sklepl si míč na zem a parádní „zidanovkou“ nasadil housle Ciskaridzemu a pelášil k brance takovým způsobem, že ani krajní bek Jan Krob nezachytil jeho pohyb. Celou akci vyšperkoval, když chytrou přihrávkou vyslal do šance Davida Bartka.

V 65. minutě ho na trávníku nahradil jeho spoluhráč Matúš Mikuš. Ještě předtím ale domácí fanoušci povstali a dopřáli reprezentantovi do 21 let potlesk ve stoje.

Bohemians - Teplice: To byla show! Schick si povodil teplickou obranu
Video se připravuje ...

Bohemians - Příbram: Zidanovka Patrika Shicka
Video se připravuje ...

Schick však v probíhajícím ročníku Synot ligy na chlup stejnou kličku, kdy se otočí o 360 stupňů, předvedl už jednou. V srpnu minulého roku v pátém kole proti Příbrami, kdy tak obešel najednou tři protihráče a přihrál míč spoluhráči Akulininovi do lepší pozice.

Úplnou premiéru slavné kličky si však dovolil předvést ještě dříve. V květnu roku 2014, když debutoval v dresu Sparty proti Olomouci, tak pobavil diváky a jeho kousek pak oblétl všechny sociální sítě. Podívejte se na VIDEO ZDE >>>.

Útočník Patrik Schick patří k velkým talentům českého fotbalu
Útočník Patrik Schick patří k velkým talentům českého fotbalu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud