8. března 2016 • 11:48

Vízek šije do Chramosty: Je to poseroutka, proti Slavii podvedl fotbal

Autor: iSport.cz, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro velmi ochotný a evidentně přihraný pád útočníka Mladé Boleslavi Jana Chramosty v utkání 20. kola Synot ligy proti Slavii (2:1) nemá nejměnší pochopení. Bývalý reprezentant a člen Klubu ligových kanonýrů Ladislav Vízek se nebojí ostrých výrazů. „Jeho čin považuju za podvod na fotbal, který nenávidím a neuznávám,“ tvrdí v komentáři pro deník Sport.



Chramostův pád, po kterém rozhodčí odpískal penaltu pro domácí Boleslav a navíc vyloučil slávistického stopera Michala Frydrycha, vyvoval velké emoce. „Možná tam kontakt byl, ale hodně to přihrál,“ tvrdil po zápase Frydrych. „Jednoznačně mi přišlápl nohu,“ bránil se ovšem Chramosta .

Vízek každopádně stojí za slávistickým obráncem. „Chramostovo představení vůbec neuznávám, to je herec a už dostatečně profláknutý,“ říká. „Ucítí dotyk a padne, což v televizi přiznal. Teď má možná pocit, jaký je pašák, ale podle mě je poseroutka,“ dodává. 

Mladá Boleslav - Slavia: Chramostův pád v souboji s Frydrychem a Magerova penalta - 1:0
Video se připravuje ...

Bývalý reprezentant jde ve své kritice ještě dál. „Jeho čin považuju za podvod na fotbal, který nenávidím a neuznávám. Tohle je vysloveně pro něj negativní čárka, ať se Chramosta nediví, že ho nikdo v Evropě nechce a nekoupí. Řeknou si: Ten jenom padá,“ tvrdí Vízek.

„Třeba je nyní se sebou náramně spokojenej, ale vadí to všem, co mají fotbal rádi a nechtějí něco takového vidět. Když se však nebudou za tohle hráči zpětně trestat, tak se to nehne,“ nabízí možné řešení.

Ať se slávisté netrápí

Vízek se ve svém komentáři rovněž vrátil k události minulých týdnů. „Slávističtí fanoušci si po utkání v Jihlavě stěžovali, že jim rozhodčí pomáhají. Je vidět, že nevědí o naší lize vůbec nic. Podle mého jim rozhodčí pomoct nechtěl, jen špatně některé situace posoudil, protože to neumí,“ říká.

„Teď to v obráceném směru poznali v Boleslavi. Když už rozhodčí zapískal takové Chramostovo divadlo po střetu s Frydrychem, tak strkání Kalabišky s Hušbauerem a Ščukova ruka byly mnohem závažnějšími přestupky. Dívalo se nás víc a spontánně z nás vyhrklo: Ježišmarjá, to je desítka! V obou případech,“ ohlíží se za posledním zápasem Slavie.

„Vůbec jsem však nezaregistroval, že by si slávisté stěžovali, to je od nich sympatické. Tak ať je netrápí, když rozhodčí udělá někdy chybu v jejich prospěch, protože v tom mají zmatek,“ zakončuje Vízek.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 2:1. Pražané nezvládli důležitý zápas
Video se připravuje ...

Kritizoval i Kovaříka

Že měří Ladislav Vízek všem stejným metrem, dokazuje i jeho komentář z minulého týdne. To pro změnu za přifilmovaný pád kritizoval záložníka Viktorie Plzeň Jana Kovaříka, který si vymodlil penaltu v Olomouci.

„Někdo tomu říká chytrost, ale já to považuju za srabárnu až podvod. Jak může hráč, kterej jde do vyložené šance, a má se soustředit na zakončení, čekat na sebemenší dotek? Tomu já vůbec nerozumím, je to vysloveně ubohé,“ tvrdil.

„Za to se musí trestat, v Anglii by Kovaříkovi takové herectví rozhodně neprošlo. Pak se nelze divit, že někteří naši trenéři svěřence nabádají padejte, padejde, padejte. A tohle já nechci,“ navrhoval Vízek zpětné potrestání. Stejně jako nyní u Chramosty.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud