20. března 2016 • 04:59

Změny před derby: Slavia až bez osmi hráčů, Sparta asi bez Váchy

Autor: kub, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové derby je tu. Na jedné straně úspěchem z Evropské ligy nabitá Sparta, na straně druhé zdravotními potížemi zastižená Slavia. Zatímco sparťané řeší pouze obsazení pozice defenzivního záložníka, kde se rozhodují mezi Lukášem Váchou a Lukášem Marečkem, červenobílí mají situaci daleko težší. Chybět jim na Letné může až osm hráčů.



Zápas dvou pražských „S“ bývá označován za vrchol ligy. Letošním paradoxem přitom je, že ani jeden tým nepůjde do žhavého souboje v optimálním stavu. Zatímco domácí mají ještě v nohách čtvrteční zápas Evropské ligy na hřišti Lazia Řím, kádr hostí notně prosela zákeřná epidemie.

A zejména v případě Slavie se dá očekávat, že se nepříznivá okolnost projeví na složení základní sestavy. Podle trenéra Dušana Uhrina je vyloučen start Jaromíra Zmrhala a v ohrožení jsou i Jan Mikula, Jaroslav Mihalík, Tomáš Souček, Karel Piták , Lukáš Železník, Jan Bořil a Simon Deli.

„Musím říct, že obrovské problémy s marodkou řešíme od začátku jara. Ještě jsme ani jednou nenastoupili ve stejné sestavě a teď to pravděpodobně vrcholí. Hráči chodí neustále k doktorovi, trápí nás několik druhů chřipek, tento týden to na nás dolehlo,“ říká trenér červenobílých Dušan Uhrin. „Je to ale derby a já věřím, že ti, co jsou ještě nemocní, budou stoprocentně připraveni,“ dodává s tím, že se na širokou marodku nehodlá vymlouvat.

Pravděpodobné sestavy:

Sparta: Bičík Zahustel , Brabec, Holek , Costa Dočkal , Mareček, Frýdek – Šural , Lafata , Krejčí

Slavia: Pavlenka – Bořil, Latka , Deli, Jablonský Hušbauer , Souček – Vukadinovič, Kenija, Mihalík - Škoda

Alibi odmítá i kouč Zdeněk Ščasný, jehož tým přiletěl do Prahy v pátek ve tři hodiny ráno a mezi koncem utkání na Stadio Olimpico a úvodním hvizdem derby má na regeneraci pouze necelých 71 hodin.

Podle informací deníku Sportu letenský kouč váhá nad jediným postem. Jedná se o pozici defenzivního záložníka. V základu by podle všeho měl nastoupit Lukáš Mareček, jenž se rozehrál do slušné formy, na úkor Lukáše Váchy .

Derby mezi Spartou a Slavií sledujte v PŘÍMÉM PŘENOSU ZDE >>>

Sledujte derby na iSport.cz! Sledujte derby na iSport.cz!Foto Koláž iSport.cz

ANKETA mezi experty Sportu: Kdo vyhraje derby a proč?
Video se připravuje ...

Řepka a Šmicer před derby! Byli rivalové i bydleli spolu na pokoji
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud