24. dubna 2016 • 19:02

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Dukla 2:2. Hosté zachránili bod v 90. minutě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína ve 26. ligovém kole doma s Duklou ztratili v poslední minutě výhru, remizovali 2:2 a ani na desátý pokus na jaře nezvítězili. Nováčka na Letné poslal do vedení v první půli Štěpán Koreš, rychlé vyrovnání Pražanům zařídil Španěl Néstor Albiach. V 84. minutě sice "ševcům" vrátil náskok Tomáš Janíček, ale i na jeho gól dokázal odpovědět Néstor.



V úvodu oba soupeři zahrávali několik standardních situací, ale brankáři zůstali bez práce. Nebezpečněji působila až střela Néstora, kterou Holý vyrazil na roh. První změna stavu přišla ve 22. minutě. Po rohovém kopu a závaru se k odraženému míči dostal Koreš a zpoza pokutového území zamířil přesně k tyči.

Vedení však domácím dlouho nevydrželo. Za pět minut Dukla vyšachovala zlínskou obranu, když Berger přistrčil míč na Néstora a španělský útočník překonal brankáře Holého.

Atraktivní hra ani po druhé brance neustála a po rychlé akci to zkusil z pravé strany Matejov. S blížícím se závěrem poločasu střelcům rostla chuť, ale rány Bergera, Koreše ani Mareše se neujaly.

Aktivní Néstor se i ve druhém poločase dostal do slibné šance, když se za šestnáctkou opřel do míče a protáhl Holého. Zlín ihned kontroval protiútokem, po kterém hlavičkoval Janíček do míst, kde stál gólman Rada. Přesně se nepovedlo zakončit ani Holíkovi a střelu Vukadinoviče zase zblokoval obránce. Solidní příležitost poté nevyužil Berger, jenž nedokázal usměrnit míč na zadní tyči.

Zlínští nebyli spokojeni s remízovým stavem, zvyšovali obrátky a závěrečná aktivita se jim vyplatila. V 84. minutě Matejov posunul míč k Janíčkovi a ten překvapivou ránu přes obránce umístil k tyči. Dukla se v závěru nevzdala a v 90. minutě znovu srovnala. Néstor se otočil s míčem na hranici pokutového území a poslal jej k tyči, kam Holý nedosáhl. 

Fastav Zlín - Dukla Praha 2:2 (1:1)

Branky: 22. Koreš, 84. Janíček - 27. a 90. Néstor. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Vlasjuk. ŽK: Hájek, Koreš, Motal - Gorkšs, Považanec. Diváci: 2726.

Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (86. Malý) - Hubáček - Holík, Motal (66. Fantiš), Janíček, Koreš - Vukadinovič. Trenér: Páník.

Dukla: Rada - Miloševič (87. Beauguel), Štetina, Gorkšs, Vrzal - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour - Berger (85. Čajič), Mareš, Néstor. Trenér: Kozel.

Zlín - Dukla: Gól! Nestor z otočky vyrovnává na 2:2
Video se připravuje ...

Zlín - Dukla: Gól! Tomáš Janíček posílá Zlín do vedení 2:1
Video se připravuje ...
 

Zlín - Dukla: Krásný zákrok Tomáše Holého
Video se připravuje ...
 
Zlín - Dukla: Berger selhal v šanci
Video se připravuje ...

Zlín - Dukla: Koreš v dobré šanci přestřelil
Video se připravuje ...

Zlín - Dukla: Gól! Nestor vyrovnává z první šance Dukly
Video se připravuje ...
 
Zlín - Dukla: Gól! Štěpán Koreš se trefil z dvaceti metrů
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud