17. května 2016 • 04:20

Liga bez Kováče, Doška i Špita. Volte, kdo vám bude nejvíc chybět

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalovou soutěž opouští tři velká jména. Kopačky po sezoně pověsili na hřebík sparťanský obránce Radoslav Kováč, jablonecký brankář Michal Špit a útočník Slovácka Libor Došek. Všichni tři však v lize zůstanou, co by členové realizačních týmů Sparty, Jablonce a Zbrojovky Brno. Hlasujte v anketě, který z hráčů vám bude na hřišti nejvíce chybět.



Libor Došek

Jako první ohlásil konec kariéry 38letý Došek. Už před startem jarní části kanonýr Slovácka potvrdil, že se jedná o poslední půlrok v nejvyšší české fotbalové soutěži. Bývalý hráč Sparty, Liberce či Teplic míří z Uherského Hradiště do mateřského Brna, kde s velkým fotbalem začínal. V české lize nastřílel ve 407 duelech 125 branek, nejvíce (44) jich bylo ve Slovácku a se Spartou i Libercem slavil mistrovský titul.

Poslední ligový duel mu však pošramotilo zraněné koleno. „Ideální by byla základní sestava, ale asi mám utržený meniskus,“ řekl po posledním domácím utkání s Olomoucí. Nyní ho čeká angažmá ve Zbrojovce Brno, kde pracuje jeho maminka a mladší bratr. Nikoliv však jako hráč, ale jako člen realizačního týmu budoucího trenéra Svatopluka Habance.

DOŠEK: Končím, všechno mě bolí
Video se připravuje ...

 

Michal Špit

V posledním ligovém kole aktuální sezony se s profesionální kariérou rozloučil také 41letý brankář Jablonce Michal Špit, který na severu Čech působí od ledna roku 2004, kdy přišel ze Sparty. Jablonecký brankář a specialista s penaltovou databází, který je se 101 čistými konty třetí v historické tabulce české nejvyšší soutěže, se rozhodl ukončit karieru symbolicky po 300. ligovém startu.

Shodou okolností to bylo v utkání zrovna proti Příbrami, které hrálo velkou roli v tom, zda se Středočeši zachrání v Synot lize. Špit se do branky postavil v 87. minutě, kdy vystřídal brankáře Hrubého. V Jablonci však nekončí. Bude tam i nadále působit v roli trenéra brankářů.

Jablonec - Příbram: Špit vystřídal Hrubého, loučí se s kariérou
Video se připravuje ...

Radoslav Kováč

Třetím odcházejícím je bývalý reprezentační stoper Radoslav Kováč, který odehrál své poslední utkání v dresu Sparty jako kapitán. V české nejvyšší soutěži nastoupil k 235 ligovým zápasům za Olomouc, Liberec a Spartu.

V zahraničí působil v Rusku (Spartak Moskva), Anglii (West Ham) a Švýcarsku (Basilej). Nyní ho čeká práce v realizačním týmu Sparty. „Budu trávit co nejvíc času s hráči na hřišti, trenérům budu pomáhat třeba s defenzivou. To je jen jedna z částí mé nové role,“ řekl po utkání s Jihlavou. „Nepůjde však přímo o pozici asistenta,“ dodal účastník MS 2006, EURO 2008 a člen vítězného výběru EURO U21 v roce 2002.

Jablonecký brankář Michal Špit odehrál proti Příbrami poslední ligový zápas
Jablonecký brankář Michal Špit odehrál proti Příbrami poslední ligový zápas

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jihlava 5:0. Lafata zazářil 5 góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud