17. května 2016 • 14:31

Dukla potvrdila příchod Šilhavého. Nabídky jsem měl i ze zahraničí, řekl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jaroslav Šilhavý se oficiálně stal novým trenérem fotbalistů Dukly. Čtyřiapadesátiletý kouč dnes s pražským klubem podepsal tříletou smlouvu s roční opcí a ve funkci nahradí Luboše Kozla, který skončil po sezoně.



Šilhavý naposledy působil v Jablonci, kde byl v prosinci odvolán kvůli nepovedenému podzimu. Předtím s Libercem získal mistrovský titul a postoupil do vyřazovací fáze Evropské ligy, trénoval také České Budějovice, Kladno a Plzeň.

"Jsem rád, že znovu mohu naskočit do ligového kolotoče tady u nás, i když jsem měl nějaké nabídky i do zahraničí. Nicméně když se posléze ozvalo vedení Dukly, tak jsme se velice rychle domluvili," řekl na dnešní tiskové konferenci Šilhavý. Jeho asistenty budou Jiří Chytrý a Milan Veselý, kteří s ním byli i v Jablonci a Liberci.

Šilhavý se ujal funkce po Luboši Kozlovi
Šilhavý se ujal funkce po Luboši Kozlovi

Kozel vedl dejvický tým šest a půl roku a před sezonou 2011/12 ho dovedl do nejvyšší soutěže. Dukla mezi elitou třikrát obsadila šesté místo, jednou sedmé a v uplynulém ročníku byla desátá.

"Co se týče hry samotné, tak Dukla předváděla velice kvalitní fotbal, dobře se na to koukalo. Herní kvalita byla vynikající, jenom je škoda, že to neproměnili v nějaký výsledek," uvedl Šilhavý.

S Duklou by se rád dostal do evropských pohárů. "Takové společné přání je snažit se uchovat tvář, aby se fotbal líbil. Ale chtěli bychom se dostat do horní poloviny tabulky a atakovat pohárové příčky. Pokusíme se třeba dostat do pohárů, aby Dukla, která v minulosti měla v Evropě velké jméno, se tam zase pomalinku šplhala," doplnil bývalý obránce.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud