18. května 2016 • 10:07

Velká posila! Michal Kadlec se vrací do Sparty, smlouvu má na tři roky

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dohodnuto! Reprezentační obránce Michal Kadlec se po konci smlouvy v tureckém Fenerbahce vrátí do pražské Sparty, kde strávil pět sezon před odchodem do zahraničí. Letenský klub měl o jedenatřicetileléto fotbalistu zájem už delší dobu, nyní jeho příchod potvrdil na svém oficiálním webu. Kadlec podepsal se Spartou smlouvu na tři roky.



Michal Kadlec přišel do Sparty ze Slovácka v roce 2005 a po pěti sezonách zamířil do německého Bayeru Leverkusen. Tam patřil mezi opory, v roce 2013 ale odešel za lukrativním angažmá do Turecka. Právě z Fenerbahce se nyní do Sparty vrátí.

„Michal se po osmi úspěšných letech strávených v zahraničí rozhodl vrátit do vlasti, aby byl blíže rodině a přátelům. Je rád, že bude i v nadcházejícím angažmá působit v týmu, který má vysoké cíle a chystá se na evropské poháry,“ řekl Kadlecův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Na Letné z něj bude stoper

Sám zkušený obránce prozradil, že si mohl po konci smlouvy v Turecku vybírat. „Nabídek bylo hned několik. Měl jsem možnost zůstat ve Fenerbahce, přišly nabídky z bundesligy či z Francie, a to i přesto, že jsme nikterak nerozhazovali sítě,“ prozradil Kadlec pro klubový web sparta.cz.

„Jenže já věděl, že chci jít zpátky domů, zpátky do Sparty. Velkou roli hrála taky rodina a přátelé, přeci jen už jsem v zahraničí dlouho. Navíc jsem nechtěl čekat, až mi bude pětatřicet, to bych šel do Čech jen zakončit kariéru,“ pokračoval.

„Já se cítím dobře, netrápí mě zranění a cítím, že se Spartou ještě můžu něco dokázat. Chci, abychom ukázali, že patříme mezi ty lepší evropské týmy," dodal odhlodlaně reprezentační obránce.

Kadlec také odhalil, že do Sparty míří na pozici stopera, která je mu v posledních letech bližší než post krajního beka. „Pilovat lajnu, jako jsem to dělal, když jsem odcházel, to už by mi tak dobře nešlo. Ale na kluky se těším. Ze zahraničí moc dobře vím, že je konkurence v každém týmu, který to chce někam dotáhnout,“ zakončil.

Příchod Michala Kadlece si pochvaloval i ředitel Sparty Adam Kotalík. „Jsme rádi, že se Michal rozhodl vedle jiných nabídek právě pro Spartu. Věříme, že bude velkou posilou naší defenzivy a jeho zkušenosti nám pomohou především v kvalifikaci o Ligu mistrů,“ tvrdil.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud