Jakub Konečný
19. května 2016 • 16:11

Kadlecova smlouva ve Spartě: Obránce dostane až 12 milionů za rok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stejně jako Plzeň oznámila včera svou první letní posilu i Sparta. A rovněž jako v případě Viktorie jde o návrat bývalé opory. Tříletou smlouvu na Letné uzavřel reprezentační obránce Michal Kadlec, dosud hráč tureckého Fenerbahce. Jedenatřicetiletý hráč si podle informací deníku Sport může v nejbohatším českém klubu ročně přijít až na dvanáct milionů korun.



Příjmení Kadlec ke Spartě zkrátka patří. Loni v ní působil Václav Kadlec, v minulé sezoně na soupisce figuroval Milan Kadlec a na startu letní přípravy se k týmu Zdeňka Ščasného připojí Michal Kadlec. Jak včera klub oznámil na svém webu, jedenatřicetiletý zadák uzavřel na Letné tříletý kontrakt.

„Těším se moc, vím, že jsem udělal správný krok. Nechce se mi ani věřit, kolik času od mého odchodu ze Sparty uteklo,“ uvedl Kadlec, který se do kádru čerstvého vicemistra vrací po osmi letech, během kterých úspěšně působil v Bayeru Leverkusen a Fenerbahce Istanbul. V cizině ještě mohl pokračovat, ale rozhodl se pro návrat do Prahy.

Sparta hodlá v příští sezoně vyrvat Plzni ligový titul a konečně postoupit do Champions League. Kadlec by měl být jedním z těch, na které se bude při plnění náročných úkolů spoléhat nejvíce, čemuž taky odpovídá jeho mzda.

Oproti Fenerbahce, kde bral šedesát milionů korun čistého ročně, se musel samozřejmě uskrovnit, ale i tak bude patřit mezi nejlépe placené hráče ligy. Podle informací deníku Sport si v případě úspěšných výsledků může ročně přijít až na dvanáct milionů korun.

„Jsme rádi, že se Michal rozhodl vedle jiných nabídek právě pro Spartu. Věříme, že bude velkou posilou naší defenzivy a jeho zkušenosti nám pomohou především v kvalifi kaci o Ligu mistrů,“ prohlásil generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

S Kadlecem, kterého čeká ještě poslední kolo turecké ligy a pak finále tamního poháru proti Galatasarayi, počítá trenér Ščasný na stopera, kterého může hrát v rozestavení 4-3-3 i 3-5-2.

Levonohý fotbalista přitom bude čelit početné konkurenci, kterou představují Jakub Brabec, Mario Holek , Ondřej Mazuch a Costa , který jedná se Spartou o nové smlouvě. A podle posledních zpráv je docela dobře možné, že si reprezentant Zimbabwe angažmá v rudém dresu prodlouží, postoje obou stran se začínají sbližovat.

Kromě Kadlece rozšíří kádr Sparty minimálně pro start letní přípravy (20. června) šestice hráčů, která se vrátí z hostování. Jde o Patrika Schicka (Bohemians), Aleše Čermáka (Mladá Boleslav), Herolinda Shalu, Tomáše Koubka a Matěje Pulkraba (všichni Liberec) a Juraje Chvátala (Slovácko), takže zatím Sparta žádnou výraznou aktivitu na přestupovém trhu nevyvíjí – tedy samozřejmě s výjimkou Tomáše Rosického . Comeback slavného odchovance zůstává pro klub Daniela Křetínského absolutní prioritou tohoto léta.

Fotbalové přestupy i spekulace ONLINE sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud