Stanislav Hrabě
21. května 2016 • 09:56

Přijde Slavia o hvězdu? Deliho sleduje slavný Olympique Marseille

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavný francouzský klub Olympique Marseille už několik měsíců pečlivě sleduje slávistického stopera Simona Deliho. Reprezentantovi Pobřeží slonoviny končí smlouva až v červnu 2018, ale vysoké finanční nabídce se odolává těžko. Ve vzduchu létá přestupová částka okolo dvou milionů eur (skoro 55 milionů korun).



Afričan za Afričana. Ve francouzském Olympique Marseille končí kamerunský stoper Nicolas Nkoulou, jednou z vyhlédnutých posil je slávistický legionář z Pobřeží slonoviny Simon Deli. Případný přestup by představoval splněný sen pro hráče, ovšem velké oslabení týmu.

„O Delim se v souvislosti s Olympique Marseille mluví, kluboví skauti se na něj byli několikrát podívat,“ sděluje Alban Traquet, novinář z deníku l´Equipe. Oficiální nabídka však podle jeho informací zatím do Edenu neletěla, čeká se totiž, kdo v příští sezoně 13. tým ligy povede.

Asistent Franck Passi byl po dubnové rezignaci španělského trenéra Míchela vedením týmu pověřen jen dočasně do konce sezony. Kdyby však dnes uspěl ve finále Francouzského poháru na Stade de France proti mistrovi Paris Saint-Germain, je pravděpodobné, že by ve funkci zůstal. A Passi o Delim ví.

Pro afrického rodáka z frankofonní země by tento přestup znamenal splnění snu. „Jsem voják a budu bojovat tam, kam mě postaví,“ řekl v březnovém rozhovoru pro deník Sport, který je nyní ve francouzských médiích hojně citován. „Je ovšem pravda, že ideální by asi byla Francie, kvůli jazyku a vůbec filozofii celé země, která je ze všech nejbližší Africe. Z francouzských klubů mám slabost pro Paříž a Marseille,“ prozradil.

Tvrdý souboj slávistického stopera Simona Deliho se sparťanským kapitánem Davidem Lafatou
Tvrdý souboj slávistického stopera Simona Deliho se sparťanským kapitánem Davidem Lafatou

Přestupem do Francie by si navíc silně finančně polepšil. „Odhaduju jeho měsíční plat okolo 75 tisíc eur měsíčně (skoro tři miliony korun),“ sdělil nejmenovaný zkušený hráčský agent. Podle informací deníku Sport bere nyní ve Slavii okolo 200 tisíc korun. Předseda představenstva Jaroslav Tvrdík si tento rozdíl dobře uvědomuje a v nedávném rozhovoru pro Slávistické noviny přiznal, že je připraven Delimu smlouvu vylepšit. Pro afrického rodáka je ovšem Francie velké lákadlo.

Kdyby červenobílí o jednoho z nejlepších stoperů ligy přišli, museli by najít odpovídající náhradu. Ve středu obrany nastupovali vedle něj Jiří Bílek, Michal Frydrych a Martin Latka, který je však často zraněn. Zaskočit by mohl Tomáš Souček, z hostování z Varnsdorfu si může pražský klub stáhnout Marka Kodra. To však na náročnou sezonu s pohárovou účastí nestačí. Zvažovaný zlínský Tomáš Hájek míří do Liberce, odkud by však mohl do Edenu dorazit kapitán Lukáš Pokorný.

Deli však tak lehce nahraditelný nebude. Byl jednou z nejvýraznějších tváří uplynulého ročníku Synot ligy. Ale právě proto ho sleduje slavný Olympique Marseille.

Slavia - Teplice: Deli si pohrál s Kodešem, který přijel jako na saních
Video se připravuje ...

Slavia - Jihlava: Gól Simona Deliho na 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud