Michal Koštuřík
24. května 2016 • 04:56

Zlín chtěl Petrželu! Kouč Baníku odmítl, u týmu zůstane Páník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uvažovali o Vlastimilu Petrželovi. Ve Zlíně se však rozhodli, že dají další šanci trenérovi Bohumilu Páníkovi. „Obě strany mají zájem na další spolupráci,“ oznámil člen představenstva Vlastimil Fabík po včerejším jednání. V příštích dnech dojde k podpisu nové roční smlouvy.



Nic se nezmění. Ve Zlíně si rozmysleli nástup nového kouče, nepřijde ani Vlastimil Petržela. „Zůstanu v Ostravě. Tutově,“ prohlásil včera odpoledne. Mužstvo dál povede Bohumil Páník (59), jenž loni klub přivedl do první ligy a navzdory zoufalému jaru ho v ní zachránil. Tyhle zásluhy nemohl management opomenout, i když měl k půlce sezony obrovské výhrady.

Vedení loňského nováčka přiznalo, že se poohlíželo po jiných trenérech. Ve hře byli zpočátku Petr Rada s Miroslavem Koubkem, později Petržela. „Divil bych se, kdyby nějaký klub po takovém jaru neoslovil jiného kouče,“ poznamenal Fabík, šéf titulární společnosti Fastav. Zlín uhrál v odvetách pouhých šest bodů a ani jednou nevyhrál. Záchranu slavil jen díky excelentnímu podzimu (24 bodů).

Proto namířil svůj zájem na Petrželu, oťukával terén. Neúspěšně. „Do Zlína jsem měl jít už vícekrát, se Zdeňkem Červenkou (majitelem klubu) jsem kamarád. Ale teď mám smlouvu v Baníku a je přede mnou šílená šichta,“ uvedl zkušený kouč pro Sport. S Červenkou si často si volají, konzultují různé věci. „Ptá se mě na hráče. A jsem rád, že někdy na můj názor dá. Zlín se mi líbí, má velice kvalitní mužstvo,“ pronesl uznale.

Zároveň však Petržela ctí svůj úvazek v Ostravě a ujistil, že odcházet nebude. Podle našich zdrojů by se mu to ani finančně nevyplatilo. „Chci splnit, co jsem slíbil. Fanouškům bych to nemohl udělat,“ slíbil věrnost Baníku. Minimálně pro příští sezonu. „Oni navíc trenéra mají,“ ukázal na Páníka (59), za nímž stojí většina hráčů.

„Pojmenovali jsme všechny příčiny podprůměrného jara a v příští sezoně je musíme všechny odstranit. Trenér na představenstvu zhodnotil sezonu a potvrdil, že bude rád pokračovat,“ informoval podnikatel Fabík.

Třináctý celek minulého ročníku shání posily do každé řady, včetně gólmanského postu. V kádru nejspíš zůstanou také opory Tomáš Poznar s Tomášem Hájkem, o které projevily zájem Liberec a Slavia. Podle všeho dojde i prodloužení hostování brankáře Tomáše Holého, jenž patří Spartě. Kariéru nebalí ani devětatřicetiletý rutinér David Hubáček.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Bohemians 1:1. Domácí na jaře nevyhráli
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Brno 1:2. Baník se s ligou rozloučil prohrou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud