30. května 2016 • 17:55

Záložník Jihlavy Jungr končí v lize ve 29 letech! Otevře psí hotel

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dlouho, co všechny překvapilo rozhodnutí záložníka Dukly Tomáše Bergera, který ve svých 30 letech oznámil konec kariéry. Nyní se k němu přidal ještě o rok mladší záložník Jihlavy Marek Jungr. Hlavní důvod je ovšem pochopitelný - zdravotní stav. Kromě toho se vrhne na nové podnikání.



Marek Jungr působil dlouhá léta ve Spartě, ovšem za „áčko“ si připsal pouze jeden start, jinak chodil po hostováních. Vyzkoušel si angažmá v Příbrami, na Bohemians či v Teplicích. Usadil se ovšem až v Jihlavě, kde hrál od roku 2013.

Tohle spojení nyní skončilo. „Jungrovi vyprší 30.6. 2016 profesionální kontrakt a náš klub po dohodě s fotbalistou neprojevil zájem o jeho prodloužení. Markovi velice děkujeme za služby, které v jihlavském dresu odvedl,“ sdělil sportovní manažer Jihlavy Milan Bokša. Ten rovněž potvrdil odchod stopera Ondřeje Šourka.

Jungr nicméně nekončí pouze v jihlavském dresu, ale hodlá z profesionálního fotbalu úplně odejít. „Ukončení mého působení v Jihlavě má více důvodů. Tím hlavním argumentem je můj zdravotní stav. Ten mi na jaře umožňoval připravit se na zápasy, ovšem už bylo složitější absolvovat naplno veškeré tréninky. I proto ve mně uzrálo rozhodnutí svůj dosavadní život změnit,“ vysvětlil pro klubový web.

„Fotbal hodlám hrát jen na nižší úrovni v Rakousku či Česku a s manželkou se chystáme na otevření psího hotelu. V Hladově by měl začít fungovat od 1. srpna,“ informoval o svých dalších plánech devětadvacetiletý fotbalista.

Jungrovo neštěstí. Proti Baníku si nadvakrát zlomil lýtkovou kost
Video se připravuje ...

Podobně překvapivé rozhodnutí přitom nedávno učinil Tomáš Berger. Záložník Dukly sice prožil skvělou sezonu a patřil mezi klíčové hráče týmu, přesto se rozhodl ukončit kariéru.

Třicetiletého hráče k tomu navíc nevedly zdravotní potíže. Berger už prý neměl z profesionálního fotbalu radost a chce se živit jinak.

Jihlava - Jablonec: Gól Marka Jungra na 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud