29. června 2016 • 17:52

VIDEO: Sparta – České Budějovice 2:1. Trefil se Čermák, Schick rozhodl

Autor: iSport.cz, ČTK
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty mají za sebou první přípravný zápas před nadcházející sezonou. Svěřenci Zdeňka Ščasného porazili na Strahově České Budějovice 2:1. Góly dali navrátilci z hostování Aleš Čermák, který proměnil penaltu, a Patrik Schick, jenž se proti druholigovému soupeři trefil po parádním sólu. Další přípravné utkání odehraje Sparta v pátek proti Trenčínu.



"Jsem rád, že tuhle možnost mám, protože až se začnou vracet, tak toho prostoru tolik nebude," řekl trenér Zdeněk Ščasný. "Drtivá většina mladých hráčů na dospělý fotbal není zvyklá a je to na hřišti poznat. Proto jsem se díval na zápas jinýma očima. Ani výsledek nebyl důležitý, jsem rád, že jsem kluky mohl vidět a udělat si obrázek, do jaké míry na to kdo má a nemá," dodal.

Výkonem zaujal především sedmnáctiletý Frýdek. "Na tréninku vypadal úplně skvěle, hlavně v prvním týdnu, teď už na něm byla znát únava," uvedl Ščasný. "Shodou okolností jsem dneska mluvil s jeho tátou, který říkal, že (syn) hned jak přijde domů z tréninku, tak jde spát," přidal.

Sparta porazila v přípravě Budějovice. Mladí si zvykají, řekl Ščasný
Video se připravuje ...

"Ale to je v tomhle věku logické. Fotbalově vypadá výborně, ale pořád je to dětský fotbal. Nicméně má obrovské předpoklady, protože má nestandardní řešení a je technicky výborně vybavený," prohlásil Ščasný, který má v týmu i Christiánova staršího sourozence Martina Frýdka.

Christián Frýdek, který už na jaře nastoupil za Spartu v pohárové odvetě proti Jablonci, odehrál proti Českým Budějovicím první poločas. "Myslím, že z těch mladých to dneska zvládal celkem slušně. Třeba Zizu (Mustedanagič), který hrál chvíli, tak na něm únava z tréninku byla vidět úplně nejvíc a nemohl skoro chodit," uvedl Ščasný.

Schick o konkurenci ve Spartě: V Itálii by byla minimálně stejná
Video se připravuje ...

Christián Frýdek: Táta mi říkal, ať se hlavně nebojím hrát
Video se připravuje ...

Góly:

Sparta - České Budějovice: Čermák proměnil penaltu po faulu na Konatého
Video se připravuje ...

Sparta - České Budějovice: Vyrovnávací gól Jakuba Peška na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - České Budějovice: Sólo Patrika Schicka na 2:1
Video se připravuje ...

Celé utkání za Spartu odchytala nová posila Viktor Budinský
Celé utkání za Spartu odchytala nová posila Viktor Budinský

Přípravné fotbalové utkání:

Sparta Praha - České Budějovice 2:1 (0:0)
Branky: 50. Čermák z pen., 75. Schick - 71. Pešek.

Sestava Sparty: Budinský - Chvátal, Piško, Holek (46. Mazuch), Costa - Konaté, Sáček (46. Mareček), Matějovský (63. Mustedanagič), Shala (58. Zahustel), Ch. Frýdek (46. Čermák) - Pulkrab (58. Schick). Trenér: Ščasný.

MATCH OVERVIEW LEGACY



Články odjinud


Články odjinud