29. června 2016 • 19:40

Liberec zkouší hráče ze Stuttgartu. S Rusem je to na dlouho, řekl trenér

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porážka 3:4 s Hradcem, remíza 2:2 se slovenskou Podbrezovou. Taková je bilance fotbalistů Liberce po středečních přípravných duelech. Trenéra Jindřicha Trpišovského však výsledky netrápí. Momentálně řeší složení kádru pro nadcházející sezonu. „Jde hlavně o hrotového útočníka. Testovaný Komličenko z Krasnodaru je dobrý fotbalista, ale zatím nám vydrží tak dvacet minut,“ zoufá kouč Severočechů.



Kromě 21letého Rusa, je nyní v Liberci na zkoušce rakouský obránce a reprezentant do 21 let Phillipp Mwene, který do klubu dorazil z německého Stuttgartu, kde mu vypršela smlouva.

„Oba jsou to výborní fotbalisté, ale také jsou oba v katastrofálním stavu, co se týká kondice. Dáváme je dohromady. Mají problém absolvovat trénink, natož zápas,“ popisuje Trpišovský složitou situaci ohledně nových hráčů. „Přichází ale z dobrých soutěží, mají dobré renomé, s míčem to umí,“ dodává a slibuje si, že se oba fotbalisté dostanou rychle do správné kondice.

Trpišovský zkouší hráče Stuttgartu. S Rusem je to na dlouhou trať, řekl
Video se připravuje ...

Velký problém řeší Liberec především ve složení útoku. Po sezoně z kádru odešel Marek Bakoš, který přestoupil do Plzně a z hostování si Sparta stáhla talentovaného Matěje Pulkraba.

Původní náhradou do základní sestavy měl být právě vytáhlý ruský útočník Komličenko, který přišel na hostování z Krasnodaru, ale brzdí ho špatná fyzická kondice. „Má pro tuto roli dobré parametry, ale je to s ním běh na dlouhou trať. Zatím vydrží tak 20 minut,“ vysvětluje Trpišovský.

Kromě útoku otazníky visí také nad brankářskou jedničkou. Po odchodu Tomáše Koubka do Sparty se o místo perou Ondřej Kolář a Václav Hladký. „Teď to odnáší, protože zatím necháváme hrát celý tým na velké riziko. Oba však předvedli dobré zákroky a góly, které inkasují, padají na vrub spíš obraně, než jim,“ zastal se brankářské dvojice liberecký trenér.

Hradec má skalp Liberce. Hlavní cíl? Udržet první ligu
Video se připravuje ...

Liberecká posila Ševčík: Chci se probojovat do Evropské ligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud