22. července 2016 • 15:48

Sudí se učili 94 nových pravidel. Polský šéf chválil mladé nováčky

Autor: iSport.cz, mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový šéf komise rozhodčích FAČR Michal Listkiewicz pozval na seminář do Rožnova pod Radhoštěm přes sedmdesát rozhodčích a asistentů. Ti absolvovali fyzické testy, hlavně ale museli vstřebat spoustu změn v pravidlech. "Zmatky nebudou, ale veřejnost si na ně bude muset zvyknout," očekává mezinárodní sudí Pavel Královec.



Světová pravidlová komise provedla nejzásadnější úpravy pravidel ve své historii. Zkoušely se už na evropském šampionátu ve Francii, nejzásadnějším je změna u faulů v pokutovém území u tzv. pravidla trojitého trestu.

Pokud hráč fauluje ve vlastním vápně v souboji o míč, stačí jen udělit žlutou kartu a nařídit penaltu, nemusí dojít automaticky k vyloučení.

Fotbaloví rozhodčí se na semináři učili 94 změn v pravidlech
Video se připravuje ...

Rozhodčí přijeli na seminář výtečně nachystaní, všechny atletické požadavky plnili velmi dobře. Připravenost sudích si pochvaloval i nový šéf komise rozhodčích FAČR Michal Listkiewicz.

"Velmi příjemně mě překvapili ti mladí, kteří jsou tu poprvé. Jsou ze třetí ligy, spousta z nich má velký talent. Mluví dobře anglicky, vypadají vysportovaně. Takže jsem optimista," prohlásil bývalý šéf polského fotbalového svazu.

Jak vypadal seminář rozhodčích pro první a druhou ligu, se podívejte na VIDEU.

Příhoda: Já v komisi rozhodčích? Něco takového proběhlo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud