27. července 2016 • 13:34

Sparta ulovila Holzera! Nemohli jsme s tím nic dělat, vzkázal majitel Baníku

Autor: iSport.cz, ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta ho chtěla a dosáhla svého. Na Letné přivítají záložníka Daniela Holzera, ostravský kapitán podepsal smlouvu na čtyři roky. Baník se sice svou oporu snažil udržet, ale dvacetiletý talent se netajil zájmem odejít a pokračovat v první lize. Podle informací Sportu uplatnila Sparta výstupní klauzuli a za hráče zaplatila deset milionů korun.



Jednání o přestupu talentovaného fotbalisty byla zřejmě dost komplikovaná. O jeho služby se ucházel i Liberec, Baníku nabídl podle informací Sportu 4,5 milionu korun. To se ale ostravskému klubu zdálo málo, poté se do hry vložila Sparta.

Holzer měl ve smlouvě výstupní klauzuli na deset miliionů. Letenský celek přišel nejprve s nabídkou okolo osmi milionů, ale ani s tou Baník nesouhlasil. Nakonec tedy Holzer přichází podle všeho právě za deset milionů, které měl ve smlouvě pro případ odchodu do jiného českého klubu.

To potvrzuje i vyjádření majitele Baníku Václava Brabce. "Dana jsme chtěli za každou cenu v Baníku udržet. To byla naše priorita. S hráčem i jeho agenturou jsme na toto téma několik měsíců jednali. Sparta bohužel splnila podmínky klauzule, kterou měl Dan Holzer ve smlouvě, čímž nás dostala do situace, se kterou jsme nemohli nic dělat," vyjádřil se.

Na Lené jsou spokojeni s tím, že se jim přestup podařilo dotáhnout. "Dan Holzer je talentovaný mladý hráč, který svými výkony již přerostl svůj mateřský klub. Ve Spartě ho čeká tvrdá konkurence, ale věříme, že je schopen svůj potenciál dál rozvíjet," uvedl generální ředitel Sparty Adam Kotalík.

Ještě nezasáhne do odvety proti Steauě

Český mládežnický reprezentant Holzer za Baník v nejvyšší soutěži odehrál 69 zápasů a nastřílel pět branek. Tři z toho zaznamenal v uplynulé sezoně, v níž Baník skončil v tabulce beznadějně poslední a po padesáti letech sestoupil do druhé ligy.

Levonohý záložník Holzer by na Letné mohl nahradit Ladislava Krejčího , který nedávno odešel do Boloni. O Holzera, jehož cena podle výstupní klauzule podle zákulisních informací činila deset milionů korun, se vážně zajímal také Liberec.

Sparta ho ještě nebude moci využít v odvetě 3. předkola Ligy mistrů proti Steaue Bukurešť, jelikož nemůže být dopsán na soupisku. Nastoupit by mohl až v play off Ligy mistrů či Evropské ligy.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud