28. července 2016 • 10:20

Fotbalová liga představila nového sponzora - společnost ePojisteni.cz

Autor: šf, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE
Doslova na poslední chvíli, pouhý den před prvním zápasem sezony, se nejvyšší fotbalová soutěž dočkala hlavního sponzora. Příliv peněz zajistí společnost ePojisteni.cz "Je to doklad, že český fotbal má pořád silný potenciál. Jednání nebyla jednoduchá, ale podařilo se nám domluvit na dvouleté období," řekl předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta. Oficiální název soutěže tedy bude ePojisteni.cz liga.


Liga je sice od nové nového ročníku samostatná, ovšem hledání generálního sponzora měl osobně na starosti právě Pelta. Dokonce uvedl, že pokud by ho do začátku sezony nesehnal, považoval by to za osobní selhání.

V jedné chvíli už vyhlásil, že partner bude z Číny, ovšem pak se jednání zadrhlo. "Na jiný kontinent jsme se dívali, v dalších týdnech bychom chtěli představit další partnery," uvedl první muž FAČR. 

Generálním sponzorem, který lize propůjčil minimálně na dva roky i jméno, je ale ePojisteni.cz. Pelta i Svoboda si ho nemohli vynachválit. „Je to mladá česká firma, která nemůže být vůbec konfliktní. Věřím, že v pravou chvíli přichází ta pravá firma. Mám z toho velmi dobrý pocit,“ řekl šéf Fotbalové asociace.

Nové logo fotbalové ligyFoto ČTK

„Vítám, že se jedná ryze o českou společnost, která k tomu přistupuje čistě byznysově. Musíme ukázat, že sponzorovat českou ligu je výhodný byznys,“ dodal Svoboda.

Zakladatel a ředitel společnosti ePojisteni.cz Dušan Šenkypl přiznal, že právě jeho firma jednání zahájila. „První kontakt byl od nás. Klíčové bylo osamostatnění ligy, v tom jsme viděli velkou šanci,“ tvrdil.

„Pro kluby jsme ideální partner, jsme absolutně nekonfliktní. Přemýšleli jsme o tom dlouho, skandály kolem ligy nás brzdily, ale ta změna (samostatná liga) byla hrozně důležitá. Jsme ve fotbale úplně noví, neznáme se s vlastníky klubů, takže do toho jdeme absolutně transparentně. Doufáme, že přichází pozitivní změna,“ doplnil Šenkypl.

Liga má sponzora. Zvolili jsme ryze českou společnost, tvrdí Pelta
Video se připravuje ...

Předseda Ligové fotbalové asociace Svoboda: Chci nový formát ligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud