28. července 2014 • 14:16

V Budějovicích neuspěl, teď chytal za Chelsea místo Čecha

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vzpomínáte si na Mateje Delače? Chorvatský brankář hostoval v sezoně 2011/12 v Českých Budějovicích. Jenže se neprosadil. Seděl mezi náhradníky jako dvojka a po neúspěšné štaci se vrátil zpět do Chelsea. Ta mu nyní dala šanci v přípravném utkání na soustředění v Rakousku.



Delačova stopa v české lize není příliš velká. Do Českých Budějovic přitom přicházel s velkým očekáváním. Hostování si domluvil přes Petra Čecha u Karla Poborského, jenž o Delačovi v září 2011 prohlásil, že „je jedním z největších talentů v Evropě“.

Nejspíš i českobudějovický šéf si představoval, že Delač odchytá sezonu na pozici jedničky. Narazil však u tehdejšího trenéra Františka Cipra. Upřednostnil jiného brankáře Zdeňka Křížka, který na jihu Čech chytá dodnes.

„Říkám na rovinu, že bude chytat i v dalším zápase. Chytal dobře. Delačovi to vysvětlím,“ hlásil Cipro, čímž překvapil mnoho fanoušků. Přeci jen z tak věhlasného klubu, jako je Chelsea, nepřicházejí hráči do české ligy každý rok. Delač nakonec odchytal v dresu Českých Budějovic jeden ligový zápas (prohra s Plzní 0:4) a čtyři pohárová utkání (Žižkov 1:0 a 1:1, Jablonec 0:0 a 0:5).

Matej Delač v dresu Českých BudějovicFoto profimedia.cz/MF DNES - Ladislav Němec

Po odchodu z Budějovic hostoval v portugalské Vitórii, Interu Zapresič z Chorvatska, kde začínal s fotbalem, a srbské Vojvodině. Je dost pravděpodobné, že na hostování zamíří i tuto sezonu. Čechovi a Courtoisovi nemůže konkurovat. A na pozici třetího brankáře je připraven Mark Schwarzer či talentovaní Jamal Blackman s Mitchellem Beeneym.

Delač je přitom hráčem Chelsea už čtyři roky, dosud si ale nezachytal v jediném ostrém zápase. Jen v přípravných duelech. Jako v neděli.

V utkání s Olimpijí Lublaň (1:2) odchytal první poločas a ve 40. minutě inkasoval. O přestávce jej nahradil český reprezentant Petr Čech.

VIDEO: Sestřih zápas Olimpija Lublaň - Chelsea 1:2

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud