Hynek Preisler
2. června 2015 • 10:05

Kdo povede Liberec? Vedení chce Lavičku, ve hře je i Petržela

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jména pro Liberec: Lavička nebo Petržela, v záloze Rada či Svědík. U Nisy hledají nástupce kouče Davida Vavrušky, který se pokusí vítěze českého poháru dotlačit do základní skupiny Evropské ligy. Jako o dvou vážných kandidátech klub podle informací Sportu uvažuje o Vítězslavu Lavičkovi nebo Vlastimilu Petrželovi. Oba prostředí trojnásobného mistra velmi dobře znají. 



Vypadá to na návrat dobře známého kouče na stadion U Nisy. Podle informací Sportu totiž v tuto chvíli patří k hlavním kandidátům na uvolněný post po překvapivě skončivším Davidu Vavruškovi Vítězslav Lavička nebo Vlastimil Petržela.

„Je to hodně narychlo, hledáme řešení a uvidíme, co z toho vzejde. Každá hodina je sice dobrá, ale dávat si v tomto případě nějaký deadline příliš nejde,“ vysvětlil sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar s tím, že by byli každopádně rádi, kdyby nového trenéra našli pokud možno co nejrychleji.

V záloze pak najdete rovněž bývalého kouče Slovanu Petra Radu, jenž končí v Teplicích, na podzim ještě kouče Ostravy Martina Svědíka, ale i úspěšného Jindřicha Trpišovského z druholigového Žižkova, Zdenka Frťalu, jenž dovedl mezi elitu Varnsdorf, či Martina Pulpita.

Zájem je i o Petrželu

Jako první je však v hledáčku bývalý sparťanský kouč Vítězslav Lavička. Se Slovanem už v roce 2006 slavil senzační titul, jenže o rok později sám skončil. Renomovaného kouče by údajně lákala spolupráce se současným sportovním ředitelem Janem Nezmarem, má však zvažovat i další nabídky. Jednu i ze Sydney, kde již úspěšně působil.

I Vlastimil Petržela zná Slovan důvěrně. Po rozpadu federace s ním postoupil do první ligy. Jeho jméno je při hledání kouče za poslední rok už evergreenem. Už v zimě o něj hodně stál majitel klubu Ludvík Karl, jenž bude mít při volbě kouče opět rozhodující slovo. Před půl rokem se však angažmá samotný Petržela vzdal.

Liberec je každopádně pro kouče v momentální situaci lákavou štací, neboť David Vavruška se rozhodl odejít do Teplic, přestože s Libercem zvítězil v domácím poháru a zajistil mu tím start ve třetím předkole Evropské ligy.

„Přiznám se, že pro nás stejně jako pro fanoušky to bylo překvapení, nečekali jsme to,“ přiznal ředitel klubu Libor Kleibl. „Pro nás to znamená urychleně teď pracovat, na čem jsme nepředpokládali, že budeme muset,“ dodal. Liberec řeší kouče za posledních čtrnáct měsíců už popáté.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud